1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen

We denken graag mee met de ontwikkelvragen van jou als cursist én die van je organisatie. Daarom biedt HAS green academy diverse opleidingstrajecten aan: van korte cursus tot volledige bedrijfsopleiding, van online tot midden in de praktijk, van vaste trajecten tot maatwerk en Incompany.

Cursusaanbod

Zoek je cursus

Alle onderwerpen
Expertise
Vooropleiding
Locatie
Kenmerk
  • Cursus Bakkerijtechnologie

    Cursus Bakkerij- technologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 maanden

    Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat.

  • Cursus Basiskennis van vetten, eiwitten en koolhydraten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Koolhydraten, eiwitten en vetten zijn belangrijke voedingstoffen. In deze cursus krijg je kennis en inzicht in de structuur en belangrijkste chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen.

  • Cursus Food Quality & Health

    Locatie
    Venlo
    Studieduur
    5 maanden

    De voedingssector wordt uitgedaagd om op zoek te gaan naar innovatieve methoden om voedselveiligheid, gezondheid én kwaliteit te optimaliseren. Wil jij hierin een rol spelen? Volg de cursus Food Quality & Health!

  • Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Heb jij altijd al willen leren verbanden leggen tussen ingrediënten en producteigenschappen van voedingsmiddelen? Dan is de cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen echt wat voor jou! Deze cursus geeft een brede basiskennis over ingrediënten waar je als cursist in je eigen praktijk verder op kunt bouwen.

  • Cursisten voeren controles uit - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

    Cursus Kwaliteit in bedrijf

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 maanden

    Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

  • Cursisten kijken naar petrischaaltje - Levensmiddelenmicrobiologie

    Cursus Levensmiddelen­microbiologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Als specialist in de foodbranche weet je als geen ander dat micro-organismen zowel goed als kwaad kunnen. In deze cursus leer je alles over micro-organismen. Van het begrijpen van processen van bederf, tot het vaststellen van het kiemgetal.

  • Man bij bord

    Cursus Life Cycle Analysis: meten is weten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    7 dagdelen

    Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen van een LCA. LCA stelt je in staat om te identificeren waar de grootste milieu-impact van een bedrijf of product zit en om duurzamere alternatieven te onderzoeken. Een mooie stap voor bedrijven die op gestructureerde wijze aan de slag willen met duurzaamheid.

  • food logistiek

    Cursus Logistiek in Agro & Food

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 dagdelen

    Logistieke planning is belangrijk in de agri-foodsector, omdat er gewerkt wordt met levend materiaal of bederfelijke waar. In de cursus Logistiek in Agro & Food leer je plannen en beheersen.

  • Cursus Packaging Projectmanager

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    9 dagdelen

    In de cursus Packaging Projectmanager nemen we je mee in alle facetten van het verpakkingstraject. Zo leer je het hele ontwikkeltraject overzien én managen. Van ontwerp tot schap.

  • Cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen

    Cursus Product- ontwikkeling van voedingsmiddelen

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Productontwikkeling en daarmee innovatie is belangrijk voor de groei en continuïteit van voedingsmiddelenbedrijven. Daarom wordt in bedrijven veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Maar hoe kom je efficiënt tot succesvolle nieuwe producten? Dat leer je tijdens de cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen.

  • Onderzoeker met vlees en pincet - Cursus Vleestechnologie

    Cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 maanden

    Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie.

  • Begeleider en cursisten voeren onderzoek uit - Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.

  • Cursus Zuiveltechnologie

    Cursus Zuiveltechnologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 maanden

    Tijdens de cursus Zuiveltechnologie is de relatie tussen melkcomponent, zuivelproduct en verwerking een belangrijk thema. Daarnaast leg je verbanden en maak je keuzes over de productie van zuivelproducten.

  • Begeleider en cursisten les in het lab - Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    9 maanden

    De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

  • Data op laptop - Module Business Improvement - HAS Green Academy

    Module Business Improvement

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 maanden

    Ieder bedrijf heeft van die punten. Processen waarvan iedereen vermoedt dat het beter kan. Maar hoe? En wegen de baten dan ook op tegen de lasten die bij een verbetertraject spelen?

  • medewerker kwaliteit - Module Quality Assurance - HAS Green Academy

    Module Quality assurance

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Beheersing van de voedselveiligheid middels een kwaliteitssysteem is natuurlijk een relevant en onmisbaar onderdeel in ieder bedrijf. Maar worden alle gevaren ook daadwerkelijk beheerst op de juiste wijze en zijn de risico’s op voedsel fraude en food defense voldoende geborgd?

  • medewerker kwaliteit - Module Quality Control - HAS Green Academy

    Module Quality control

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 maanden

    Wanneer een kwaliteitssysteem is geïmplementeerd is het van belang dat dit juist wordt gebruikt en toegepast. De module Quality control staat in het teken van beheersing van dit proces onder andere door middel van kwaliteitscontroles.

  • Gezond en duurzaam eten verleidelijk maken

    Workshop Hoe maak je gezond en duurzaam eten onweerstaanbaar?

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    Hoe kun je een consument positief verleiden om een gezonde en/of duurzame keuze te maken? We gebruiken daarbij de Verleidingstoolbox. Hiermee lichten we de belangrijkste methoden en aspecten toe hoe een food concept zo verleidelijk mogelijk kan worden ontworpen, ontwikkeld en vermarkt.

  • Workshop Plantaardige Eiwitten

    Workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    We passen steeds meer plantaardige eiwitten toe in plaats van dierlijke eiwitten. In de workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten zie je de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten en leer je meer over de aspecten van de verschillende eiwitten.

  • Cursisten werken aan opdracht - Workshop Zout en suikerverlaging

    Workshop Zout- en suikerverlaging

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    Bij voedingsmiddelen ligt de focus steeds vaker op gezondheid. Als voedingsdeskundige weet je dat je dit bereikt met minder zout en suiker. Tijdens de workshop Zout- en suikerverlaging leer je hoe je de receptuur kunt aanpassen, zonder verlies van kwaliteit, smaak en houdbaarheid.

Filters

Alle onderwerpen
Expertise
Vooropleiding
Locatie
Kenmerk