1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Bakkerijtechnologie

Cursus Bakkerij- technologie

In het kort

Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat. Je leert op de bakkerij opleiding alles over brood, banket en zoetwaren.
Start
12 september 2024
Duur
5 maanden
Taal
Nederlands
Locatie
Den Bosch
Investering
Kostendetails

Over de cursus

Als ambitieuze professional leer je alles over de eigenschappen van grond- en hulpstoffen, processing en de feitelijke bereiding. Na de theorie is het tijd om je kennis in de praktijk te brengen. Bakkers klaar? Bakken maar!

Wat kun je na de cursus Bakkerijtechnologie?

Na het volgen van de cursus Bakkerijtechnologie kun jij:

  • Eigenschappen van producten verklaren.
  • Het proces bijsturen door middel van de receptuur.
  • De belangrijkste bereidingsprocessen noemen.

Over de cursus

Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Bereidingsprocessen van brood.
  • Kneden, rijzen, bakken en bewaren.
  • Banket.
  • Chocolade, cacaoboter alternatieven, suikerwerk.
  • Beschuit, roggebrood en zuurdesembrood.
  • Eigenschappen en functies van grond- en hulpstoffen.
  • De relatie tussen grond - en hulpstoffen en het eindproduct.
Voor wie

De cursus Bakkerijtechnologie is interessant voor iedereen die dagelijks met brood te maken heeft en wil groeien in het vak.

Begeleiding

De lessen krijg je van verschillende HAS-docenten:

  • Wenda Hendrickx - docent Food Technology
  • Mathieu van Son - docent Food Technology
Hoewel ik in de banket werk, vind ik de theorie van het broodproces het meest interessant, omdat er zoveel bij komt kijken.
Kathleen Termorshuizen
-

Praktische info

Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?

Handig om te weten

Start- en cursusdata

De startdatum van de cursus Bakkerijtechnologie is 12 september 2024.

Je hebt 14 donderdagavonden les van 17.30 tot 20.45 uur:

  • 14 lesavonden
    • 12 september
    • 19 september 
    • 26 september 
    • 3 oktober 
    • 10 oktober
    • 31 oktober
    • 7 november 
    • 14 november 
    • 21 november
    • 28 november
    • 5 december 
    • 12 december
    • 9 januari 2025
    • 23 januari 2025
  • 2 practicumdagen
    • Vrijdag 18 oktober
    • Vrijdag 17 januari
  • 1 toets
    • 30 januari 2025

De cursus duurt in totaal 5 maanden en vraagt naast de lessen om ongeveer 4,5 aan zelfstudie per week.

Afronding van de cursus

Je sluit de cursus Bakkerijtechnologie af met een individuele opdracht en presentatie. Als je een voldoende haalt en minimaal 80% van de lessen hebt gevolgd, ontvang je een certificaat.

Toelatingseisen

Voor deze cursus op hbo-niveau heb je tenminste nodig:

  • Een afgeronde mbo-4 opleiding.
  • Werkervaring in de voedingsmiddelenindustrie.
Prijsspecificatie
Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Investering
€ 3.090,20
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 2.995,00
Cateringarrangement
€ 95,20
Totaalprijs
€ 3.090,20
excl. BTW
  • Indien een cateringarrangement van toepassing is, wordt dit benoemd. 
  • Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. 
  • Alle overige kosten, zoals het cateringarrangement worden belast met 9% btw.
  • Prijzen zijn onder voorbehoud van indexering.
De cursus geeft je meer inzicht in wat een grondstof doet in de eindproducten.
Wijnand Segers
Productontwikkelaar bij Daelmans Banket B.V.

Vragen? Neem contact met ons op!

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
  • Sustainable Development Goal 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie