Na het volgen van de cursus Bakkerijtechnologie kun jij:
- Eigenschappen van producten verklaren.
- Het proces bijsturen door middel van de receptuur.
- De belangrijkste bereidingsprocessen noemen.
Als ambitieuze professional leer je alles over de eigenschappen van grond- en hulpstoffen, processing en de feitelijke bereiding. Na de theorie is het tijd om je kennis in de praktijk te brengen. Bakkers klaar? Bakken maar!
Na het volgen van de cursus Bakkerijtechnologie kun jij:
De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:
De cursus Bakkerijtechnologie is interessant voor iedereen die dagelijks met brood te maken heeft en wil groeien in het vak.
De lessen krijg je van verschillende HAS-docenten:
Na deze cursus heb ik meer achtergrondkennis over de verschillende degen en bereidingen, wat me helpt om mijn team beslissingen te laten maken over ontwerpkeuzes en materiaalkeuzes. Ik heb meerdere “aha momenten” gehad.
Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?
De startdatum van de cursus Bakkerijtechnologie is 11 september 2025.
Je hebt 14 donderdagavonden les van 17.30 tot 20.45 uur. Het gaat om de volgende data:
11, 18, 25 september, 2, 9, 23 oktober, 6, 13, 20, 27 november, 4, 11 december, 8, 22 januari.
Er nog twee practica, deze vinden overdag plaats op vrijdag 31 oktober en 16 januari.
De toetsing zal plaatsnemen op 29 januari 2026.
De cursus duurt in totaal 5 maanden en vraagt naast de lessen om ongeveer 3 tot 4,5 uur aan zelfstudie per week.
Voor deze cursus op hbo-niveau heb je tenminste nodig:
De opzet van de cursus is naar mijn mening uitstekend afgestemd op een diverse groep deelnemers. Of je nu een bakker, machinebouwer of specialist in grondstoffen bent, iedereen kan waardevolle inzichten opdoen.