Na het volgen van de cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen kun jij in een voedingsmiddel onderbouwen en beredeneren wat de functies van de ingrediënten zijn en hoe deze ingrediënten de producteigenschappen beïnvloeden.
In het kort
Over de cursus
De functionaliteit van ingrediënten zoals eiwitten, vetten, geleer- en verdikkingsmiddelen, suikers, zoetstoffen emulgatoren en aroma’s worden zowel vanuit de theorie als de praktijk behandeld.
Wat kun je na de cursus?
Over de cursus
Inhoud van de cursus
De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:
- Algemene introductie van functies van ingrediënten in voedingsmiddelen en hoe deze de producteigenschappen kunnen beïnvloeden
- Suikers en zoetstoffen
- Geleer- en verdikkingsmiddelen
- Eiwitten als ingrediënt
- Vetten als ingrediënt
- Emulgatoren
- Workshop Flavours & Sensoriek
Voor wie
Deze cursus is er voor de productontwikkelaar die zich wil bijscholen én voor iedereen die zich wil omscholen tot productontwikkelaar. Door het volgen van deze cursus krijg je meer kennis en begrip over de werking van ingrediënten zodat je doordachte keuzes kunt maken tijdens de ontwikkeling van voedingsmiddelen.
Begeleiding
De cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen wordt verzorgd door:
- Andrea Timmermans - docent Food Technology
- Ingrid Ganzeboom - docent Food Technology
- Lianne Jansen - docent Food Innovation
Praktische info
Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?
Handig om te weten
Start- en cursusdata
De cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen start op dinsdag 25 februari 2025.
Lesdata:
- 25 februari
- 11 maart
- 18 maart
- 25 maart
- 1 april
- 8 april
- 15 april
- 22 april
- 6 mei
- 13 mei
- 20 mei
- 27 mei
Deze cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van 17.30 uur tot 21.00 uur. Daarnaast vraagt de cursus om circa 4 uur zelfstudie per week.
- 9 avonden theorie/praktijk
- 1 avond workshop door een aromaleverancier
- 1 reserveweek / oefenen / vragen
- 1 avond voor afsluitende bijeenkomst (incl. toetsing)
Afronding van de cursus
Toelatingseisen
Voor deze cursus heb je tenminste nodig:
- Havo 5 of mbo-niveau 4 met eventueel ervaring in de voedingsmiddelensector
Twijfel je over het niveau van je voorkennis, neem dan contact met ons op.
Prijsspecificatie
- Aanvangsdatum
-
25 februari 2025
- Investering
-
€ 2.925,40
Prijsspecificatie
- Cursusprijs
-
€ 2.830,00
- Cateringarrangement
-
€ 95,40
- Totaalprijs
-
€ 2.925,40
- Indien een cateringarrangement van toepassing is, wordt dit benoemd.
- Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw.
- Alle overige kosten, zoals het cateringarrangement worden belast met 9% btw.