1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie

Cursus Kennismaking met voedingsmiddelen­technologie

In het kort

Als specialist binnen de voedingsmiddelenindustrie heb je niet alleen liefde voor het vak nodig, maar ook stevige technische basiskennis. Deze cursus geeft jou als voedingsmiddelentechnoloog in spe handvatten om een goede gesprekspartner te zijn.
Start
24 februari 2025
Duur
9 dagdelen
Taal
Nederlands
Locatie
Den Bosch
Investering
Kostendetails

Wat kun je na de cursus?

Na het volgen van de cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie kun jij:

  • Uitleggen waarom bepaalde producten sneller bederven dan anderen.
  • Vertellen hoe een product is samengesteld.
  • De basis van wet-en regelgeving uitleggen.

Over de cursus

Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie aan bod:

  • De houdbaarheid van voedingsmiddelen.
  • De gevolgen van langdurige opslag.
  • De samenstelling van voedingsmiddelen.
  • Het nut van kwaliteit borgen en de bijbehorende wet- en regelgeving.
Voor wie

De cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie is interessant voor iedereen in de foodsector. Of je nu werkzaam bent als procesoperator of productontwikkelaar.

Begeleiding

De lessen krijg je van verschillende HAS-docenten:

  • Anouk van Stratum – docent Food Technology

  • Wenda Hendrickx - docent Voedingsmiddelentechnologie
Mijn doel was om vanuit het gezichtsveld van voedingsmiddelentechnologen, de aanpak van fabricage te begrijpen. De cursus heeft mij ondersteund met begripsvorming en achtergronden in deze.
Marien van Kalmthout
Manager Kathabar Systems Europa CFF Consultancy

Praktische info

Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?

Handig om te weten

Start- en cursusdata

De cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie start op 24 februari 2025. 

De cursus duurt in totaal 4 maanden. Je hebt 9 middagen les van 13.00 tot 16.30 uur:

  • 24 februari 2025 
  • 10 maart 2025
  • 17 maart 2025
  • 31 maart 2025
  • 7 april 2025 (practicum)
  • 14 april 2025
  • 12 mei 2025
  • 26 mei 2025 (practicum)
  • 16 juni 2025
Afronding van de cursus

Je sluit de cursus Kennismaking met voedingsmiddelentechnologie af met een examen. Als je een voldoende haalt, ontvang je een certificaat.

Toelatingseisen

Voor deze cursus heb je tenminste nodig:

  • Mbo werk- en denkniveau.
Prijsspecificatie
Aanvangsdatum
24 februari 2025
Investering
€ 2.153,55
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.990,00
Cateringarrangement
€ 116,55
Studiemateriaal
€ 47,00
Totaalprijs
€ 2.153,55
excl. BTW
  • Kosten voor boeken worden los gefactureerd. 
  • Indien een cateringarrangement van toepassing is, wordt dit benoemd. 
  • Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. 
  • Alle overige kosten, zoals het cateringarrangement worden belast met 9% btw.

Vragen? Neem contact met ons op!

In het nieuws

  • Een leven lang ontwikkelen in de voedings-middelenindustrie

    pubDate
    13-11-2023

    De wereld om ons heen verandert snel. Ook het werken in de voedingsmiddelenindustrie verandert, door technologie, dataficering en robotisering. Dit leidt ertoe dat de behoefte aan technische basiskennis in de industrie toeneemt. Niet alleen om een betere gesprekpartner te zijn voor collega’s, klanten of toeleveranciers, maar ook om effectiever en efficiënter doelen te realiseren. Hoe spelen we bij HAS green academy in op deze veranderingen?

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
  • Sustainable Development Goal 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie