In de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
- Introductie in de logistiek: historie; ontkoppeling van klantorders, grondvormen, Pareto-analyse.
- Inkoop: Inkoop- en leveranciersmanagement, Kraljic matrix, vendor rating.
- Productielogistiek: soorten productie en productieplanning.
- Warehouse management: locatiekeuze, logistieke hot spots, handling van materialen, magazijn lay-out, orderverzameling.
- Voorraadbeheer: voorraadkosten, soorten voorraden en bestelmethoden, veiligheidsvoorraad, bestelniveau.
- E-fulfilment voor Food.
Ook spelen we een Business Game van vruchtensappenbedrijf ‘The Fresh Connection’.
We verwachten dat je het lesmateriaal voorafgaand aan iedere cursusdag bestudeert. Dit vraagt ongeveer 7 uur zelfstudie per week. We gebruiken het boek: ‘Werken met Logistiek’ van H.M. Visser en H.R. van Goor, ISBN-code 9789001899912. Dit boek ontvang je op de eerste cursusdag.