Na het volgen van de cursus kun jij:
- Basisprincipes van microbiologie begrijpen: Je hebt kennis van de eigenschappen van micro-organismen in de voedingsmiddelenindustrie en de invloed op de productkwaliteit.
- Microbiologisch bederf voorkomen: Uitleggen hoe besmetting door micro-organismen plaats vindt en hoe je de uitgroei van micro-organismen kunt beperken.
- Verschil tussen bederf en voedselveiligheid herkennen: Je begrijpt de factoren die bijdragen aan bederf en risico’s voor voedselveiligheid.
- Wetgeving toepassen: Je krijgt basiskennis van relevante microbiologische wetgeving zowel nationaal als Europees (Verordening 2073/2005).
- Hands-on ervaring opdoen: Je hebt praktische ervaring opgedaan met microbiologisch onderzoek in een laboratorium omgeving.
- Analyseresultaten interpreteren: Je ontwikkelt inzicht in het correct interpreteren van microbiologische analyseresultaten.
Met deze vaardigheden ben je beter in staat om een rol te vervullen in de beheersing van de kwaliteit en voedselveiligheid binnen de voedingsmiddelenindustrie.