Na het volgen van de cursus Nutrition, Quality & Health heb je de kennis en vaardigheden om vanuit verschillende invalshoeken te redeneren en zo bijvoorbeeld als kwaliteitsmanager, voedingskundige of productiemanager een goede gesprekspartner te vormen bij nieuwe (multidisciplinaire) initiatieven vanuit de primaire voedingssector, (voedingsmiddelen) bedrijven of de overheid.
Cursus Nutrition Quality & Health

In het kort
Over de cursus
Als professional ben jij de specialist. Voor sommige uitdagingen is het echter goed om een meer holistische kijk te ontwikkelen. Binnen de cursus Nutrition, Quality & Health belichten we de vele kanten van humane voeding en dagen je uit om zelf met innovatie aan de slag te gaan, zonder de basis en jouw specialistische uit het oog te verliezen.
Wat kun je na de cursus?
Over de cursus
Inhoud van de cursus
Tijdens de cursus wordt enerzijds gekeken naar voeding en gezondheid en anderzijds naar duurzame voedselproductie en kwaliteitszorg. Binnen deze kaders komen onder andere de volgende thema's aan bod:
- Voedingskunde
- Bio-inhoudsstoffen
- Voedselvertering
- Gezondheid
- Voedselkwaliteit
- Post harvest technology
- Analysetechnieken
- Logistiek
- Maatschappelijke vraagstukken
- Alternatieve (plantaardige) eiwitbronnen
- Milieu-invloeden
Bij het behandelen van deze onderwerpen kom je daarnaast in aanraking met lectoren die bezig zijn met nieuwe, creatieve initiatieven op het gebied van gezonde veilige en duurzame voeding. Ook maak je kennis met de sectoren en bedrijven van medecursisten.
Binnen individuele en (multidisciplinaire) groepsprojecten krijg je de kans om je nader te verdiepen in zelf gekozen onderwerpen. Met welke onderwerpen je aan de slag wilt binnen projecten mag je zelf bepalen, mits het natuurlijk met humane voeding te maken heeft. Er wordt daarbij uitgegaan van veel zelfstandigheid.
Voor wie?
Professionals in het werkveld van voeding, gezondheid, kwaliteit en productie kunnen met aanvullende kennis uit deze cursus hun werk in een breder perspectief plaatsen en daarmee beter innoveren en hun huidige werk op waarde schatten. Denk aan functies als kwaliteitsmanager, kindervoedingscoach, QC medewerker, QA consultant en productiemanager.
Begeleiding
We combineren online en offline bijeenkomsten met een zelfstandig traject, zodat je flexibel kunt leren en toch in nauw contact staat met de docenten en je medecursisten.
De kennis krijg je van verschillende HAS-docenten en lectoren:
Giel Krutzer - docent Duurzame voedselproductie en Kwaliteit
Rianne Jansen - docente Voeding & Gezondheid
Sylvie Huybers - docente Voeding & Gezondheid
Annet Roodenburg - lector Voeding & Gezondheid
Herman Peppelenbos - lector Groene Gezondheid
Handig om te weten
Start- en cursusdata
De cursus start op donderdag 8 mei 2025 en bestaat uit 6 fysieke bijeenkomsten bij HAS green academy en een assessment.
De fysieke bijeenkomsten vinden plaats van 17:30 uur tot 21:00 uur op*: 8 mei, 19 juni, 4, 11 september, 16 oktober en 27 november.
De online materialen zijn ieder moment beschikbaar. Ook wordt er een wekelijks online contactmoment op maandag voor vragen en projectbesprekingen ingepland.
De cursus heeft een doorlooptijd van 5 maanden. De cursus vraagt om ongeveer 8 uur per week aan zelfstudie en werken aan je projecten.
*Vanaf 17:00 uur staat er een maaltijd op HAS green academy voor je klaar
Afronding van de cursus
Je sluit de cursus af met een assessment. Als je een voldoende haalt en minimaal 80% van de fysieke bijeenkomsten hebt gevolgd, ontvang je een certificaat.
Toelatingseisen
Voor deze cursus op hbo-niveau heb je tenminste nodig:
Een afgeronde, relevante havo 5 of mbo-niveau 4 opleiding. Twijfel je over je toelaatbaarheid, neem gerust contact op met de inhoudelijk expert Giel Krutzer (G.Krutzer@has.nl).
Prijsspecificatie
- Aanvangsdatum
-
08 mei 2025
- Indien een cateringarrangement van toepassing is, wordt dit benoemd.
- Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw.
- Alle overige kosten, zoals het cateringarrangement worden belast met 9% btw.
- Prijzen zijn onder voorbehoud van indexering.