Na het volgen van de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten kan jij:
- De productieprocessen beter herkennen.
- Betere ingrediƫntkeuzes maken en toepassen op basis van functionaliteit.
- De laatste ontwikkelingen uit de industrie toepassen.
Als professional wil je alles weten over verschillende producten op eiwitbasis. Van 100% dierlijk tot 100% plantaardig en alles wat er tussen in zit. Zo ontdek je de theoretische achtergrond en verbreed je jouw kennis binnen de voedingsmiddelenindustrie.
Na het volgen van de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten kan jij:
De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:
De cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten is interessant voor iedereen die werkzaam is in de vlees-, vega- of snackindustrie. Of je nu meer verdieping wilt, jezelf wilt ontwikkelen of op zoek bent naar technische kennis.
Frank Verkroost is HAS-docent en het vaste gezicht van deze cursus. Frank is docent van de opleiding Food Technology. Daarnaast worden er regelmatig gastcolleges gegeven door experts uit het netwerk van HAS en Meattech. Ook ga je zelf aan de slag in praktijksessies. Dit alles met een ultieme afsluiting van een Meattech challenge waar alles samen komt in een eindopdracht waar een nieuw concept moet worden bedacht, ontwikkeld en gepresenteerd.
Tijdens de Food Experience van de HAS hebben we ons concept mogen presenteren. We hebben veel positieve reacties ontvangen. Voor diegene die nog twijfelen deze cursus te volgen; meld je aan, het is zeker de moeite waard!
Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?
De cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten start op 2 september 2025.
Je hebt 20 dinsdagavonden les van 17.30 tot 20.45 uur, hiervan zijn 6 avonden practicumavonden. De cursus duurt in totaal 5 maanden en vraagt naast de lesavonden om ongeveer 4,5 uur aan zelfstudie per week.
Voor deze cursus op hbo-niveau heb je tenminste nodig:
De combinatie van theorie en praktijk was super. Het zelf produceren van een product en inzicht in alle vereisten vond ik erg interessant. Ook onderwerpen zoals fermentatie en de diversiteit aan thema's maakten het extra boeiend en gaven een goed overzicht.