Cursus Bakkerijtechnologie: Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat. Je leert op de bakkerij opleiding alles over brood, banket en zoetwaren.
Cursusaanbod technologieën
HAS green academy biedt technologiecursussen aan voor foodprofessionals. Bij deze verdiepende cursussen leren experts uit de industrie je meer over de nieuwste ontwikkelingen, de beste ingrediëntenkeuzes en productieprocessen.
Wil jij als ambitieuze foodprofessional jouw kennis verdiepen? Tijdens de cursussen van HAS green academy duik je naast de theorie ook de praktijk in. De technologiecursussen zijn interessant voor iedereen die dagelijks met brood, zuivel, vlees of alternatieve eiwitten te maken heeft en wil groeien in het vak. Alle drie de cursussen starten weer in september 2024.
Cursus Zuiveltechnologie: Zuivelproducten zijn veilig, houdbaar en smakelijk. Althans: dat is wat de consument verwacht. In de zuivelsector ligt bederf namelijk altijd op de loer. Tijdens de cursus Zuiveltechnologie duik je in de voedingsmiddelenindustrie. Hier leer je over de chemische, microbiologische en fysieke aspecten van zuivelproducten. De relatie tussen melkcomponent, zuivelproduct en verwerking is een belangrijk thema. Daarnaast leg je verbanden en maak je keuzes over de productie van zuivelproducten.
Cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten: Plantbased- en vleesproducten hebben meer overeenkomsten dan je zou denken. Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie. Theorie en praktijk vormen de perfecte combinatie om je verder te ontwikkelen op dit gebied. HAS green academy geeft deze cursus samen met technologisch platform Meattech.