MET WELK DOEL IS JULLIE MAATWERK CURSUS ONTWIKKELD?
Doel was om een kennispartner te worden binnen de voedingsmiddelen-industrie en de verschillende toepassingen binnen dit afzetgebied. Om deze reden ontstond de wens medewerkers buitendienst te trainen om een meer adviserende rol aan te kunnen nemen in hun gesprekken met de klant. Daarvoor moet je weten wat kwaliteitsmanagers bezig houdt, waar ze tegenaan lopen en belangrijke termen en key-words kennen. Door te weten waar risico’s liggen binnen een industrie, kan er beter op worden ingespeeld en is het makkelijker om belangen helder over te brengen. Dat is echt een pluspunt. Aldus Martin Vink, directeur BEKO TECHNOLOGIES.
HOE HEBBEN JULLIE DE CURSUS KWALITEIT IN VOEDINGSMIDDELENTECHNOLOGIE ERVAREN?
Er is goed geluisterd naar onze behoefte. We hebben aangegeven wat onze wensen waren en vervolgens een gesprek gehad met adviseur Francis Grandia en docent Arianne van Velthoven. Daarin zijn belangrijke onderwerpen besproken, welke op de juiste wijze zijn vertaald naar een goede cursus.
Cursisten hebben veel nieuwe kennis en vaardigheden vergaard over micro organismen in vier middagen. Welke zijn gevaarlijk, welke zijn niet gevaarlijk en hoe kunnen ze gedetecteerd worden? Theoretische kennis in combinatie met praktijkvoorbeelden was daarin de juiste aanpak. Zo hebben we een opdracht gedaan om in de verschillende productieruimten van de HAS te testen waar meer of minder micro organismen voor kwamen. We hebben monsters afgenomen die drie dagen op kweek werden gezet. Een praktijkopdracht die aangeeft hoe onderzoekers normaal te werk zouden gaan. Dit was echt out of the box en een eye opener voor onze medewerkers buitendienst. Alle deelnemers waren dan ook erg positief over de cursus.