1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Leergang Quality and Business Improvement in Food

Leergang Quality and Business Improvement in Food

In het kort

De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is. In kleine groepen doe je theoretische kennis op en brengt die direct in de praktijk.
Start
18 februari 2025
Duur
9 maanden
Taal
Nederlands
Locatie
Den Bosch
Investering
Kostendetails

Over de leergang

Als kwaliteitsmanager (in spe) ben jij verantwoordelijk voor de quality control van voedingsmiddelen. Omdat je als kwaliteitsmanager vaak middenin de organisatie staat, is er binnen de leergang veel aandacht voor het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden. Zo sta jij stevig in je schoenen.

De leergang is een samenwerking tussen HAS green academy en Normec Foodcare en brengt je naast theorie en praktijkervaringen ook op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Wat kun je na de leergang?

Na het volgen van de leergang Quality and Business Improvement in Food kun jij:

  • De kwaliteit van voedingsmiddelen systematisch bewaken.
  • Kwaliteitsmanagementsystemen gebruiken.
  • Risicoanalyses maken.
  • Wetgeving op de juiste manier inzetten.
  • Persoonlijke leiderschapstechnieken gebruiken.

Over de leergang

Inhoud van de leergang

De volgende onderwerpen komen tijdens de leergang aan bod, in 3 verschillende modules. Deze modules zijn ook los te volgen.

Voor wie

De leergang Quality and Business Improvement in Food is interessant voor foodprofessionals met 3-5 jaar werkervaring. Of als je de ambitie hebt om door te groeien als veelzijdig professional.

Praktische info

Wat heb je nodig om deze leergang te volgen en wat is nog meer handig om te weten?

Handig om te weten

Start- en cursusdata

Je hebt 12 contactdagen van 09.00 tot 17.00 uur. De lesdagen vinden plaats op dinsdag. Je kunt bij de start van iedere module instappen.

De doorlooptijd van de leergang is in totaal 9 maanden.

 

Thema Quality Assurance:

  • 18 februari 2025
  • 11 maart
  • 1 april
  • 22 april
  • 13 mei

Thema Quality Control:

  • 13 mei
  • 3 juni
  • 17 juni
  • 1 juli

Thema Business Improvement:

  • 16 september
  • 7 oktober
  • 28 oktober
  • 18 november
Toelatingseisen

Voor deze leergang op hbo(+) niveau heb je tenminste nodig:

  • Aantoonbaar hbo denk- en werkniveau.
  • Basiskennis HACCP.
  • Minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in een foodomgeving.
  • Een baan in een foodomgeving.
  • Een intakegesprek en een actueel cv maken deel uit van de instroomprocedure.
Afronding van de leergang

Na succesvol afronden van alle modules van de Leergang Quality and Business Improvement in Food ontvang je een certificaat.

Prijsspecificatie
Aanvangsdatum
18 februari 2025
Investering
€ 6.349,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 5.995,00
Cateringarrangement
€ 354,00
Totaalprijs
€ 6.349,00
excl. BTW

In het geval van een losse module zijn de kosten als volgt:

Extra kosten: cateringarrangement van €29,50 per bijeenkomst excl. 9% btw. Cateringarrangement bestaat uit koffie/thee/frisdrank/lunch.

  • Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, worden belast met 21% btw.
  • Alle overige kosten, zoals het cateringarrangement worden belast met 9% btw.

Deze cursus is een samenwerking met Normec Foodcare en facturatie van de cursus wordt verzorgd door Normec Foodcare.

Oud-cursisten aan het woord

Vragen? Neem contact met ons op!

Deze leergang wordt mogelijk gemaakt door

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
  • Sustainable Development Goal 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie