Voedselveiligheid is continu in beweging. De geldende normen, vaak vereist door de klant, worden telkens bijgesteld en aangevuld. Zo lanceert IFS versie 8 en BRCGS al versie 9. Telkens als een nieuw thema geïntroduceerd wordt, moet je het bedrijf hierop voorbereiden en verbeterdoelstellingen formuleren.
In het kort
Over de cursus
Een kort overzicht van de geschiedenis
+/- 1993
De wetgeving over voedselveiligheid is betrekkelijk eenvoudig: “Het is verboden om onveilige levensmiddelen in de handel te brengen” (Verordening (EG) nr. 178/2002 artikel 14). Hoe je dit met je bedrijf vormgeeft, mag je in grote lijnen zelf bepalen. Je gebruikt hiervoor de HACCP-systematiek welke sinds 1996 Europees is afgesproken. ISO, IFS en BRCGS stellen de eerste voedselveiligheidsnormen op. Deze worden met name door de retailers omarmd.
+/- 2003
De normen introduceren het thema food defense. Het beschermen van je bedrijf tegen kwaadwillenden. Door het maken van een kwetsbaarheidsanalyse en het opzetten van een food defese plan probeer je je bedrijf hiertegen te beschermen.
+/- 2013
Het welbekende paardenvleesschandaal is voor diverse voedselveiligheidsnormen één van de redenen om het thema voedselfraude op te nemen. Bedrijven dienen een kwetsbaarheidsanalyse uit te voeren en zo in kaart te brengen waar de zwakheden in hun bedrijfsvoering zitten.
+/- 2023
De normen introduceren het thema Food Safety Culture. Bedrijven worden uitgedaagd een voedselveiligheidscultuur te omschrijven en hierop verbeterpunten te formuleren.
Over de cursus
Inhoud van de cursus
In onze leergang QA (Quality Assurance) ga je op zoek naar verbetermogelijkheden. Tijdens een training Auditten leer je de do’s en don’ts van een (interne) audit en vergroot je je gespreksvaardigheden voor het voeren van een goed auditgesprek. Na deze training ga je, in groepsverband bij een van de deelnemende bedrijven, deze tool toepassen om een verbeterslag te realiseren op het gebied van Quality Assurance. Je sluit de module af met een onderbouwd advies aan het bedrijf.
De module is los te volgen, maar ook als onderdeel van de Leergang Quality and business improvement in food.
Handig om te weten
Start- en cursusdata
De module Quality assurance bestaat uit 5 bijeenkomsten en deze zijn verspreid over ongeveer 3 maanden.
De lesdagen zijn:
-
18 februari 2025
-
1 maart
-
1 april
-
22 april
-
13 mei
Prijsspecificatie
- Aanvangsdatum
-
18 februari 2025
- Investering
-
€ 2.642,50
Prijsspecificatie
- Cursusprijs
-
€ 2.495,00
- Cateringarrangement
-
€ 147,50
- Totaalprijs
-
€ 2.642,50
- Kosten voor boeken worden los gefactureerd.
- Indien een cateringarrangement van toepassing is, wordt dit benoemd.
- Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, worden belast met 21% btw.
- Alle overige kosten, zoals het cateringarrangement worden belast met 9% btw.
Deze cursus is een samenwerking met Normec Foodcare en facturatie van de cursus wordt verzorgd door Normec Foodcare.