1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Module Quality control

Module Quality control

In het kort

Wanneer een kwaliteitssysteem is geïmplementeerd is het van belang dat dit juist wordt gebruikt en toegepast. De module Quality control staat in het teken van beheersing van dit proces onder andere door middel van kwaliteitscontroles.
Start
13 mei 2025
Duur
2 maanden
Taal
Nederlands
Locatie
Den Bosch
Investering
Kostendetails

Over de cursus

De veiligheid van voedingsmiddelen is op een aantal punten specifiek vastgelegd in de wet. Zo is de aanwezigheid van de gevaarlijke Listeria monocytogenes bacterie niet toegestaan in kant-en-klare producten, als het product net geproduceerd is. Aan het einde van de THT mogen er in sommige monsters toch enkele bacteriën aanwezig zijn. Waar komen deze dan vandaan? En hoe is dit mogelijk? 

Naast veilig voedsel wil je natuurlijk ook een constante kwaliteit leveren. Zo moet het product bijvoorbeeld telkens dezelfde viscositeit hebben of is een afwijkende smaak niet acceptabel. Welke controles voer je daarvoor uit op je grondstoffen, halffabricaten en eindproducten? En hoe doe je dit zo efficiënt mogelijk?

Over de cursus

Inhoud van de cursus

In de leergang Quality Control krijg je meer theoretische achtergronden en inzichten op het gebied van microbiologie en fysisch en chemisch onderzoek van producten. Je maakt ook kennis met enkele microbiologische analysetechnieken. Tot slot ga je, door het kritisch bekijken van je analyseplannen, op zoek naar verbetermogelijkheden in je analyses. Hiermee kun je een mogelijk een aardige kostenbesparing realiseren.

Als kwaliteitsmanager ben je vaak belast met het (laten) uitvoeren van meetprocedures binnen een bedrijf. Hierbij komen onder andere microbiologische criteria aan bod. Tijdens deze module wordt hier uitgebreid bij stil gestaan en vindt er tevens een practicum veilig voedsel plaats. Daarnaast verbeter je je vaardigheden op het gebied van omgaan met weerstand.

De module is los te volgen, maar ook als onderdeel van de Leergang Quality and business improvement in food.

Handig om te weten

Start- en cursusdata

De module Quality control bestaat uit 4 bijeenkomsten en deze worden verspreid over 2 maanden.

De lesdata zijn:

  • 13 mei 2025
  • 3 juni
  • 17 juni
  • 1 juli
Prijsspecificatie
Aanvangsdatum
13 mei 2025
Investering
€ 2.613,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 2.495,00
Cateringarrangement
€ 118,00
Totaalprijs
€ 2.613,00
excl. BTW
  • Kosten voor boeken worden los gefactureerd. 
  • Indien een cateringarrangement van toepassing is, wordt dit benoemd. 
  • Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, worden belast met 21% btw.
  • Alle overige kosten, zoals het cateringarrangement worden belast met 9% btw.

Deze cursus is een samenwerking met Normec Foodcare en facturatie van de cursus wordt verzorgd door Normec Foodcare.

Vragen? Neem contact met ons op!

Deze module wordt mogelijk gemaakt door

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
  • Sustainable Development Goal 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie