Na deze workshop weet je welke kennis je in staat stelt om je concept verleidelijker te presenteren en aan welke knoppen je allemaal kunt draaien om je gezonde en duurzame concept nog beter te laten aansluiten bij de doelgroep die je voor ogen hebt.
In het kort
Over de cursus
Ontdek de Verleidingstoolbox die je helpt de consument positief te verleiden naar gezond en duurzaam voedselkeuze gedrag.
Wat kun je na de workshop?
Over de workshop
Inhoud van de workshop
De Verleidingstoolbox is een inspirationeel model waarin de belangrijkste aspecten van verleiding worden gedeeld, samen met methoden die hiervoor kunnen worden ingezet. Het doel van deze cursus is om op basis van de Verleidingstoolbox inspiratie en handvaten te bieden om waardevolle food- & agri-innovaties zo verleidelijk mogelijk te kunnen ontwerpen, vanuit het gezichtspunt van de consument.
Het programma ziet er als volgt uit:
De workshop bestaat uit twee dagdelen. In het ochtendprogramma wordt de theorie besproken en wordt praktijkuitleg gegeven over de Verleidingstoolbox. Hierbij wordt gebruik gemaakt van praktische voorbeelden. In het middagprogramma worden enkele onderzoek- en ontwerptools toegelicht, waarbij je samen met medecursisten aan de slag kunt met een voorbeeldcase. Hierbij komt onder andere aan bod:
-
-
- de “intention-behaviour gap” waarbij duidelijk zal worden wat het verschil is tussen vragen naar intentie (wat vind je van dit concept en zou je dit willen kopen)
- versus het observeren en bevragen van menselijk voedselkeuze gedrag (wat heb je gisteren gegeten/gekocht en waarom maak je deze keuze?) en
- het ontwikkelen van een verbeterd concept of interventie op basis het getoonde gedrag en de inzichten die daaruit voortkomen.
-
Voor wie
De workshop is geschikt productontwikkelaars, marketeers, new business developers, innovators, product managers, brand managers, praktijk professionals in catering en foodservice, etc. Kortom voor iedereen die betrokken is bij gezonde en duurzame foodinnovaties en die wil weten hoe deze nog succesvoller in de markt te zetten.
Begeleiding
De workshop is een fysieke bijeenkomst bij HAS green academy voor college, intervisie, netwerken en praktijkopdrachten aan de hand van real life voorbeelden. Door tijdens de bijeenkomst interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met je mededeelnemers en de ervaren docenten, kom je tot verfrissende, waardevolle en verdiepende inzichten.
Één van de docenten van deze workshop is lector Antien Zuidberg. Met haar lectoraat Design Methoden in Food werkt zij met haar team sinds 2019 aan een geheel nieuw model waarin de belangrijkste aspecten van verleiding worden gedeeld, samen met methoden die hiervoor kunnen worden ingezet. Dit model biedt handvaten en handelingsperspectief om gezonde en duurzame food concepten meer verleiding te geven. Uiteindelijk is gekozen voor de vorm van een VerleidingsToolbox en een metafoor als beeld waarin de belangrijkste methoden worden samengevat. Er is stapsgewijs gebouwd aan dit model via verdiepende cases over foodconcepten.
Het lectoraat werkt hierin samen met onder meer Appèl, Mr Cricket, Agrofair, Efteling, Dutch Future Egg en Rabobank.
Praktische info
Wat heb je nodig om deze workshop te volgen en wat is nog meer handig om te weten?
Handig om te weten
Start- en workshopdata
De nieuwe datum voor deze workshop staat gepland op dinsdag 20 mei 2025.
De workshop bestaat uit één fysieke bijeenkomst bij HAS green academy. We starten om 09.00 uur en eindigen om 16.00 uur.
Afronding van de workshop
Toelatingseisen
De workshop is geschikt voor iedereen die betrokken is bij gezonde en duurzame food innovaties en voor wie wil weten hoe deze nog succesvoller in de markt te zetten.
Prijsspecificatie
- Aanvangsdatum
-
20 mei 2025
- Investering
-
€ 724,50
Prijsspecificatie
- Cursusprijs
-
€ 695,00
- Cateringarrangement
-
€ 29,50
- Totaalprijs
-
€ 724,50
- Kosten voor boeken worden los gefactureerd.
- Indien een cateringarrangement van toepassing is, wordt dit benoemd.
- Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw.
- Alle overige kosten, zoals het cateringarrangement worden belast met 9% btw.