Na het volgen van de workshop Zout - en suikerverlaging kun jij:
- De rol van zout en suiker in voedingsmiddelen uitleggen.
- De kennis toepassen op jouw eigen producten.
De markt vraagt om gezondere producten, met minder of geen suiker en zout. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze workshop krijg je theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging.
Na het volgen van de workshop Zout - en suikerverlaging kun jij:
De volgende onderwerpen komen tijdens de workshop aan bod:
De workshop Zout- en suikerverlaging is interessant voor iedereen die te maken heeft met voedingsmiddelen. Of je nu productontwikkelaar, voedingsdeskundige of marketeer bent.
De lessen krijg je van HAS-docent Ingrid Ganzeboom. Ingrid is docent bij de opleiding Food Technology.
Wat heb je nodig om deze workshop te volgen en wat is nog meer handig om te weten?
De workshop Zout- en suikerverlaging staat gepland op dinsdag 17 juni 2025.
De workshop bestaat uit 1 bijeenkomst van 10.00 tot 16.00 uur en vraagt daarnaast om ongeveer 2 uur aan voorbereidingstijd.
Voor deze workshop heb je tenminste nodig: