1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Workshop Zout- en suikerverlaging

Workshop Zout- en suikerverlaging

In het kort

Bij voedingsmiddelen ligt de focus steeds vaker op gezondheid. Als voedingsdeskundige weet je dat je dit bereikt met minder zout en suiker. Tijdens de workshop Zout- en suikerverlaging leer je hoe je de receptuur kunt aanpassen, zonder verlies van kwaliteit, smaak en houdbaarheid.
Start
17 juni 2025
Duur
1 dag
Taal
Nederlands
Locatie
Den Bosch
Investering
Kostendetails

Over de cursus

De markt vraagt om gezondere producten, met minder of geen suiker en zout. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze workshop krijg je theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging.

Wat kun je na de workshop Zout - en suikerverlaging?

Na het volgen van de workshop Zout - en suikerverlaging kun jij:

  • De rol van zout en suiker in voedingsmiddelen uitleggen.
  • De kennis toepassen op jouw eigen producten.

Over de workshop

Inhoud van de workshop

De volgende onderwerpen komen tijdens de workshop aan bod:

  • De gevolgen van het verlagen van zout en suiker.
  • De vervangers voor zout en suiker.
  • De effecten van zout en suiker op je gezondheid.
Voor wie

De workshop Zout- en suikerverlaging is interessant voor iedereen die te maken heeft met voedingsmiddelen. Of je nu productontwikkelaar, voedingsdeskundige of marketeer bent.

Begeleiding

De lessen krijg je van HAS-docent Ingrid Ganzeboom. Ingrid is docent bij de opleiding Food Technology.

Zout- en suikerverlaging zijn al jaren belangrijke topics voor productontwikkeling van voedingsmiddelen. In deze workshop heb ik nieuwe kennis opgedaan met betrekking tot nieuwe methodes, alternatieve ingrediënten en combinaties van grondstoffen.”
Marco Dekker
R&D manager bij Unilever

Praktische info

Wat heb je nodig om deze workshop te volgen en wat is nog meer handig om te weten?

Handig om te weten

Start- en cursusdata

De workshop Zout- en suikerverlaging staat gepland op dinsdag 17 juni 2025.

De workshop bestaat uit 1 bijeenkomst van 10.00 tot 16.00 uur en vraagt daarnaast om ongeveer 2 uur aan voorbereidingstijd.

Afronding van de cursus

Na afloop van de workshop ontvang je een bewijs van deelname van HAS green academy.

Toelatingseisen

Voor deze workshop heb je tenminste nodig:

  • Mbo werk- en denkniveau.
Prijsspecificatie
Aanvangsdatum
17 juni 2025
Investering
€ 759,50
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 730,00
Cateringarrangement
€ 29,50
Totaalprijs
€ 759,50
excl. BTW
  • Indien een cateringarrangement van toepassing is, wordt dit benoemd. 
  • Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. 
  • Alle overige kosten, zoals het cateringarrangement worden belast met 9% btw.
De workshop bracht ons zeker op nieuwe ideeën voor onze eigen productontwikkeling.
Erik Bongers
Marketing Manager bij Scelta Inside BV

Vragen? Neem contact met ons op!

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
  • Sustainable Development Goal 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
  • Sustainable Development Goal 4: Kwaliteitsonderwijs