1. Home
  2. Meer HAS
  3. Evenementen
  4. HAS Food Experience 2024

HAS Food Experience 2024

We konden elkaar op 30 januari 2024 weer ontmoeten. Zo'n 1.000 bezoekers kwamen inspiratie opdoen en kennis maken met veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden! Het thema van dit jaar: Taste the future!

Food Experience 2024

Was jij bij hét impactvolle en inspirerende food event met vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag én morgen bedacht en ontwikkeld door HAS studenten?

Datum
30-01-2024
Locatie
Den Bosch
Tijd
10:00 - 18:00

FoodManShip Awards

De winnaars van de FoodmanShip Awards 2024 zijn onthuld! Zes projecten van gedreven studenten werden bekroond voor hun uitzonderlijke bijdragen aan de voedselsystemen en voeding van de toekomst. Allemaal binnen het thema: 'Taste the Future'.

De FoodManShip awards worden uitgereikt aan studenten die uitblinken op een combinatie van 5 aspecten:

  • Voedselkennis - vermogen om specifieke voedselkennis en vaardigheden te gebruiken
  • Conceptueel of systemisch denken - vermogen om in abstracte concepten te denken
  • Creativiteit - vermogen om buiten de gebaande paden te denken
  • Ondernemerschap - vermogen om een kans te grijpen en ermee aan de slag te gaan
  • Presentatie - vermogen om te overtuigen met een professionele pitch.

Van elke categorie wordt een award winnaar gekozen door een deskundige jury. De jury bestaat uit een combinatie van HAS lectoren, HAS alumni, persvertegenwoordiger en ambassadeurs (relaties in het werkveld).

Bekijk hier het nieuwsartikel of het fotoalbum. Scroll door voor de aftermovie.

Thema's 2024

Sustainable alternative proteins

In deze categorie vinden we concepten gebaseerd op duurzame en alternatieve eiwitten zoals plantaardige eiwitten, insecteneiwitten of eiwitten uit andere bronnen, maar ook hybride concepten die consumenten meenemen naar een meer flexitarische levensstijl , waardoor de balans dierlijk versus plantaardig eiwit meer richting 50% : 50% gaat conform de strategie van de overheid.

Healthy body & mind

In deze categorie vinden we concepten en interventies die aansluiten bij een gezondere leefstijl, zowel op het gebied van gezonde product samenstelling, ingrediënten, leefstijl, doelgroepen voeding als interventies die via voedingsconcepten invloed hebben op gezond eetgedrag en mentale aspecten van gezondheid (gezonde leefomgeving).

Sustainable Food Systems

In deze categorie vinden we concepten en interventies die streven naar duurzame voedselsystemen, circulaire concepten en voedselketens, ook energie en water gerelateerd, en bedrijven/diensten gebaseerd op duurzame handel en niet op winstmaximalisatie, evenals sociale ondernemingen.

Unwaste Reduce and Prevention

In deze categorie vinden we concepten en interventies op het gebied van producten, processen, verpakkingen en diensten die bewustzijn creëren en bijdragen aan het voorkomen en verminderen van voedselverspilling en het duurzamer maken van ons voedsel en voedselsystemen.

Meaningful Food Innovations/ nonSDG

In deze categorie vinden we concepten, oplossingen en interventies die zinvolle voedselinnovaties omvatten die geen verband houden met de SDG's , zoals marketingideeën, voedselontwerpen, nieuw ondernemerschap, nieuwe technologieën, ingrediënten, smaken, processing en kwaliteitsoplossingen, gemak, genieten, enz.

Dit was de 16e editie:

  • >1000
    bezoekers
  • 100
    talentvolle studenten
  • >75
    innovatieve projecten

Bekijk de aftermovie

Was jij erbij en wil je het moment opnieuw beleven? Of heb je de HAS Food Experience gemist en wil je een digitaal kijkje nemen? Bekijk dan nu de aftermovie.

Bekijk de aftermovie van 2024!
  • Sponsoren Food Experience 2024

Gerelateerde opleidingen & cursussen

  • Cursus Packaging Projectmanager

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    9 dagdelen

    In de cursus Packaging Projectmanager nemen we je mee in alle facetten van het verpakkingstraject. Zo leer je het hele ontwikkeltraject overzien én managen. Van ontwerp tot schap.

  • Cursisten voeren controles uit - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

    Cursus Kwaliteit in bedrijf

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 maanden

    Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

  • Onderzoeker met vlees en pincet - Cursus Vleestechnologie

    Cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 maanden

    Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie.

  • Begeleider en cursisten les in het lab - Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    9 maanden

    De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

  • Cursus Bakkerijtechnologie

    Cursus Bakkerij- technologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 maanden

    Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat.

  • Begeleider en cursisten voeren onderzoek uit - Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.

  • Cursus Zuiveltechnologie

    Cursus Zuiveltechnologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 maanden

    Tijdens de cursus Zuiveltechnologie is de relatie tussen melkcomponent, zuivelproduct en verwerking een belangrijk thema. Daarnaast leg je verbanden en maak je keuzes over de productie van zuivelproducten.

  • Workshop Plantaardige Eiwitten

    Workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    We passen steeds meer plantaardige eiwitten toe in plaats van dierlijke eiwitten. In de workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten zie je de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten en leer je meer over de aspecten van de verschillende eiwitten.