1. Home
  2. Meer HAS
  3. Evenementen
  4. HAS Food Experience 2025

HAS Food Experience 2025

Op 4 februari 2025 is het weer zover: de HAS Food Experience! Kom inspiratie opdoen en maak kennis met veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Het thema van dit jaar: Next food waves!

Kom naar hét impactvolle en inspirerende food event met vernieuwde oplossingen voor uitdagingen van vandaag én morgen. Bedacht en ontwikkeld door HAS studenten.

Wat mag je verwachten? Likeur gemaakt van verspild brood en fruit, voeding die de kwaliteit van je huid verbetert, bier speciaal voor vrouwen, producten gemaakt van bananenschillen, droge worst die je zelf thuis kan nadrogen en nog veel meer innovatieve concepten!

Datum
04-02-2025
Locatie
Den Bosch
Tijd
10:00 - 18:00

Programma

10.00 uur 

Warm welkom op de HAS Food Experience

10.30 uur

Opening

10.45 uur

Bezoek aan de expositie met ruim 80 vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag én morgen bedacht en ontwikkeld door HAS studenten. Tot 14.00u semi-exclusieve entree voor business relaties van HAS green academy.

14.00 uur

Entree voor familie, vrienden en niet-business relaties van HAS green academy

16.30 uur

Uitreiking FoodManShip Awards en feestelijke afsluiting met borrel (tot 18.00 uur)

Thema's 2025

Convenience

In deze categorie vinden we producten en concepten die gemak en toegankelijkheid bieden in de moderne voedselomgeving. Convenience draait om innovatieve oplossingen die het dagelijkse leven vereenvoudigen, zoals kant-en-klare maaltijden, snackopties en slimme verpakkingen die het bereiden en/of consumeren van voedsel makkelijker maken.

Health

In deze categorie vinden we concepten en interventies die aansluiten bij een gezondere levensstijl, zowel op het gebied van gezonde producten, leefstijl, voeding voor specifieke doelgroepen als interventies die invloed hebben op gezond eetgedrag en de mentale aspecten van gezondheid.

Indulgence

In deze categorie vinden we concepten, producten en verpakkingen die een gevoel van luxe en genot oproepen. Denk aan verfijnde smaken, decadente ingrediënten, unieke eetervaringen, stijlvolle verpakkingen met extra beleving die mensen uitnodigen om zich te verwennen.

Production & Technology

In deze categorie vinden we concepten en interventies die zich richten op (innovatieve) productieprocessen, digitalisering en automatisering. Het omvat ook initiatieven op het gebied van water- en energiebeheersing, kwaliteitscontrole en -systemen.

Sustainability​

In deze categorie vinden we concepten en interventies die zich richten op duurzame en alternatieve eiwitten, evenals hybride concepten die een flexitarische levensstijl bevorderen. Daarnaast omvat het initiatieven die voedselverspilling helpen voorkomen en verduurzaming van verpakkingen stimuleren, alsook duurzame voedselsystemen en circulaire voedselketens.

Zorg dat je bij de aankomende editie bent:

  • >80
    innovatieve projecten
  • 100
    talentvolle studenten
  • 5
    relevante thema's
  • Sponsoren Food Experience 2025
  • Sponsoren Food Experience 2025

Sponsoring

Wil jij een bijdrage leveren aan de organisatie van de HAS Food Experience? Dat kan!

Sponsoren van de HAS Food Experience zijn organisaties die creativiteit, technologie en innovatie in de food branche hoog in het vaandel hebben staan. Wil jij ook het onderwijs en jong talent een warm hart toedragen en hieraan een actieve bijdrage leveren? Neem contact met ons op.

Gerelateerde opleidingen & cursussen

  • Cursisten voeren controles uit - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

    Cursus Kwaliteit in bedrijf

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    7 dagdelen

    Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

  • Cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    20 dagdelen

    Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie.

  • Begeleider en cursisten les in het lab - Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Leergang Quality and Business Improvement in Food

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    12 dagen

    De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

  • Cursus Bakkerijtechnologie

    Cursus Bakkerij- technologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    14 dagdelen

    Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat.

  • Begeleider en cursisten voeren onderzoek uit - Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

    Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 maanden

    Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.

  • Cursus Zuiveltechnologie

    Cursus Zuiveltechnologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    14 dagdelen

    Tijdens de cursus Zuiveltechnologie is de relatie tussen melkcomponent, zuivelproduct en verwerking een belangrijk thema. Daarnaast leg je verbanden en maak je keuzes over de productie van zuivelproducten.

  • Workshop Plantaardige Eiwitten

    Workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    We passen steeds meer plantaardige eiwitten toe in plaats van dierlijke eiwitten. In de workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten zie je de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten en leer je meer over de aspecten van de verschillende eiwitten.