1. Home
  2. Meer HAS
  3. Evenementen
  4. Mini-symposium Gezonde voeding & gezond leven

Mini-symposium Gezonde voeding & gezond leven

Ben jij geïnteresseerd om inzichten te krijgen in het thema Gezonde voeding en gezond leven? Afgelopen periode zijn onze afstudeerders bezig geweest om diverse onderzoeken uit te voeren op dit thema!

appels aan boom

In het programma ‘Gezonde voeding en gezond leven’ werken 3 lectoraten samen:

  • Design methoden in Food (Antien Zuidberg),
  • Groene Gezondheid (Herman Peppelenbos) en
  • Voeding en Gezondheid (Annet Roodenburg).

Onze HAS green academy studenten van verschillende opleidingen hebben vanuit de verschillende lectoraten onderzoeksopdrachten mogen uitvoeren. Tijd om de nieuwste inzichten hieruit te delen! 

Datum
26-06-2025
Tijd
12:30 - 17:00

Meld je direct aan!

Wil je meer weten over de onderzoeken die zijn uitgevoerd en waar de verschillende lectoraten over gaan? Kom dan naar het mini-symposium Beroepsopdrachten en kom in de gelegenheid om met onze lectoren en studenten in gesprek te komen. 

Mini-symposium Beroepsopdrachten Gezonde voeding & gezond leven

Lectoraten

  • design-methoden

    Lectoraat Design Methoden in Food

    Het lectoraat Design Methoden in Food doet onderzoek naar design methoden die binnen het hbo gebruikt kunnen worden en resulteren in nieuwe ontwerpen voor gezond en duurzaam voedselkeuzegedrag. Denk daarbij aan voedselproducten, verpakkingen en communicatieuitingen, maar ook aan compleet nieuwe voedselomgevingen en voedselsystemen.

  • Lectoraat Groene Gezondheid

    Lectoraat Groene Gezondheid

    Het lectoraat Groene Gezondheid wil bijdragen aan een gezonder eetpatroon met meer groente en fruit. De focus van het onderzoek ligt op de voedingswaarde van groente en fruit, de kwaliteit in de naoogstketen, en nieuwe voedselconcepten met meer groente en fruit. Daarnaast is er aandacht voor de context van ons voedselaanbod: de voedselomgeving.

  • Voeding & Gezondheid

    Lectoraat Voeding en Gezondheid

    In het lectoraat Voeding en Gezondheid staat een gezonde voedselomgeving en het maken van gezonde voedselkeuzes maken centraal. Het lectoraat richt zich daarbij enerzijds op een gezondere samenstelling van het aanbod aan voedingsmiddelen en anderzijds op een verantwoorde, transparante communicatie richting alle consumenten.