1. Home
  2. Meer HAS
  3. Evenementen
  4. Mini-symposium Gezonde voeding & gezond leven 2024

Mini-symposium Gezonde voeding & gezond leven

Op deze middag zullen onze studenten de nieuwste resultaten van onze projecten presenteren. In deze projecten staat gezonde voeding voor mens en planeet centraal. Thema’s die aan bod komen zijn onder meer: duurzaam voedselgedrag van jongeren; het meten van de gezondheid van onze voedselomgeving; duurzame en gezonde voeding voor ouderen met en zonder overgewicht; verzadiging en textuur van vlees en vleesvervangers. Wees welkom en laat je inspireren door de nieuwste resultaten!

Gezonde voeding en gezond leven

Deze projecten vallen onder het onderzoeksprogramma ‘Gezonde voeding en gezond leven’. Hierin werken 3 lectoraten samen: Design methoden in Food (Antien Zuidberg), Groene Gezondheid (Herman Peppelenbos) en Voeding & Gezondheid (Annet Roodenburg). Vanaf februari 2024 hebben onze afstudeerders diverse onderzoeken gedaan rondom dit thema.

Datum
18-06-2024
Locatie
HAS green academy Den Bosch
Tijd
12:45 - 17:30

Programma

12:30    Ontvangst
12:45    Welkom
12:55    Presentatieronde 1
14:05    Pauze
14:20    Presentatieronde 2
15:20    Pauze
15:35    Presentatieronde 3
16:45    Borrel

Geïnteresseerd? Meld je hieronder gratis aan! Het symposium vindt plaats bij HAS green academy in Den Bosch.

Aanmelden

Presentaties

Presentatieronde 1:

  • Plantaardige voedselkeuzegedrag van mbo-studenten en ontwerp van plantaardige challenges voor KW1C en Yuverta
    • Celine de Bruin, Iris van Maastricht, Maud van Eert, Noor van den Bos (Antien Zuidberg)

  • Stimuleren groent en fruit consumptie studenten CHE (Hogeschool Ede) met HAS to go
    • Darian van Bruchem, Jodie Annabella Klinkhamer, Joyce de Haas (Boukje Bakema)

  • Samenwerking met onderwijs èn banquetting voor gezond en duurzaam aanbod Appèl
    • Nanda ter Huurne, Julia Berende, Kirsten Ansems (Loes Willems)

  • Ontdek onderzoek in catering (Consumer Behaviour Lab)
    • Annemei Lugtmeier, Rebecca Schmitz, Tom van Zijl (Kitty Jenniskens)

  • Acceptatie van gezonde keuze nudges: onderzoek met de Voedselbank
    • Frederique Jacobs, Lisa van der Heijden, Nienke van der Gaag (Stas Vugts)

Presentatieronde 2:

  • Restructure – De invloed van textuur van plantaardige vleesvervangers op eetsnelheid en hapgrootte in vergelijking met originele vleesproducten
    • Pim Hamers, Sean Verstappen, Eva Tostrams (Sylvie Huybers)

  • Duurzaam Eiwitwijs – Onderzoek naar gedrag van 65+’ers t.a.v. duurzame eiwitrijke voeding (HAS consumentenpanel)
    • Vera Bekkers, Yvonne van Dijk (Stas Vugts)

  • Duurzaam Eiwitwijs – Ontwerpen en testen van een duurzaam eiwitrijk product voor de doelgroep 65+ samen met voedingsmiddelenbedrijf Carezzo
    • Amber Meerhoff, Rachel Walsh (Kelly Hendriks)

  • Duurzaam Eiwitwijs – Ontwerpen en testen van een duurzaam eiwitrijk product voor de doelgroep 65+ samen met MKB Studio Fava 
    • Laura Janssen, Robin 't Sas (Mike van 't Land)

  • Duurzaam Eiwitwijs – Ontwerpen en testen van een duurzaam eiwitrijk product voor de doelgroep 65+ samen met MKB Sudryso 
    • Jessie Vloet, Luca van Voorst Vader (Anouk van Stratum)

Presentatieronde 3:

  • Campus van de Toekomst – Hoe gezond is onze voedselomgeving? 
    • Hannah Kriele, Jamie Pelders, Muhammed Eker, Stella Bicknese (Floortje Kanits)
  • SPRONG – Meten en monitoren met een Digital Twin
    • Wouter Kraakman, Dirk Kerstens (Max de Visser)
  • Precinut – Gepersonaliseerd dieetadvies: behoeften en barrières van de consument
    • Daan Cuipers, Anouk Jansen, Maud Klijn (Sylvie Huybers)
  • 2EAT – Door ontwikkelen van een kookboek voor een interventie met ouderen met overgewicht naar effectiviteit van afvallen met een plantaardig dieet
    • Noor Boersen, Sigrid van der Sommen, Wietze van Esch (Amely Verreijen)
  • Groente innovatie Platform – Nieuwe product ideeën naar de markt brengen om groente en fruit consumptie te stimuleren
    • Maud de Feber, Max de Freitas, Mike de Laat (Eva Arts)
Ik wil me aanmelden