1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • Collega's LLO Katalysator HAS green academy

    HAS green academy investeert in ontwikkeling, innovatie en toekomst­bestendigheid

    pubDate
    15-04-2025

    HAS green academy heeft subsidie ontvangen van de LLO-Katalysator voor maar liefst 4 thema’s binnen het LLO-programma! Deze toekenning biedt ons een geweldige kans om Leven Lang Ontwikkelen (LLO) verder te integreren en versterken, zowel binnen onze organisatie als in samenwerking met onze werkveldpartners in het groene domein.

  • HAS green academy ontvangt wederom Cedeo erkenning

    pubDate
    25-03-2025

    Voor onze bedrijfsopleidingen en maatwerktrajecten hebben we onze Cedeo erkenning voor de komende 2 jaar mogen ontvangen! Een mooi certificaat wat staat voor erkenning van de specialistische kennis,  inhoudelijke kwaliteit en praktijkgerichtheid van ons aanbod.

  • dierenwelzijn nieuwe naam

    Het lectoraat Precision Livestock Farming heet vanaf nu Dierenwelzijn en Technologie

    pubDate
    25-03-2025

    Het lectoraat Precision Livestock Farming van HAS green academy heeft een nieuwe naam: Dierenwelzijn en Technologie. Een hele verandering, of toch niet? “Het lectoraat is van naam veranderd, maar niet van inhoud”, legt lector Lenny van Erp uit. “Wel past de nieuwe naam veel beter bij wat we al doen, namelijk het meten en monitoren van gezondheid, gedrag en welzijn van dieren met behulp van technologie."

  • Midterm onderzoek

    Midterm Review Onderzoek: trots op wat we bereikt hebben

    pubDate
    25-03-2025

    Bij HAS green academy was op 13 maart de Midterm Review Onderzoek. In 2021 werd de onderzoekstak van de HAS gevisiteerd door een BKO-panel. Daaruit volgden verschillende aanbevelingen. Via showcases en gesprekken lieten directeuren, lectoren, docentonderzoekers en onderzoeksondersteuners afgelopen donderdag zien hoe wij als HAS met deze aanbevelingen aan de slag zijn gegaan. Ook gingen we in op de ambities die we hebben voor de toekomst.

  • Integraal afwegen voor een gezonde leefomgeving

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    2 dagen

    In de wereld van vandaag is de beschikbaarheid van data exponentieel groeiende. De cruciale vraag blijft: zet je deze data effectief in? En hoe krijg je controle over deze data?

  • Een gesprek met het team achter de incompany-cursus

    De uitdagingen rondom een gezonde leefomgeving worden steeds complexer. Gemeenten staan voor de taak om belangrijke keuzes te maken tussen verschillende maatschappelijke belangen, zoals woningbouw, natuurbehoud, waterbeheer en gezondheid. Tegelijkertijd neemt de rol van technologie en data in het proces van besluitvorming toe.

  • Stageverhaal Anne

    Anne studeert Bedrijfskunde en foodbusiness en loopt in haar derde jaar stage bij Verstegen Spices & Sauces in Rotterdam. Ze vertelt over haar ervaring.

  • Student Story Maike

    In her 3rd year at International Food & Agribusiness, Maike did an internship at Agriterra. She tells all about her experience.

  • Stageverhaal Laurence

    Laurence studeert Bedrijfskunde en foodbusiness en heeft voor zijn derdejaars onderzoeksstage stage gelopen bij een koffiebranderij waar hij naast het uitvoeren een marktonderzoek ook al praktijkgericht aan de slag mocht gaan.

  • Scanner; muismodellen voor autisme

    In samenwerking met Erasmus MC analyseren studenten en docentonderzoekers van HAS green academy geautomatiseerde gedragsdata van verschillende muismodellen voor autisme. Het doel van het 6-jarig project Scanner is de ontwikkeling van autisme te begrijpen en om sexe-verschillen in kaart te brengen.

  • Voedsel-verspillings platform: FoodWaste Wijsheid

    FoodwasteWijsheid is het platform voor mbo- en hbo- docenten om voedselverspilling in samenwerking met praktijkpartners aan te pakken. Ontdek inspirerend lesmateriaal, deel kennis en werk samen aan échte oplossingen. Zo dragen we bij aan SDG 12.3: 50% minder voedselverspilling vóór 2030!

  • Video: Docentverhaal Fleur

    In een korte video vertelt docent Hippische Bedrijfskunde en Pet Business Fleur meer over haar werk op de HAS en haar ervaring in de sector.

  • Studentverhaal Lieke

    Student Hippische Bedrijfskunde en Pet Business Lieke van Acker vertelt over haar opleiding aan HAS green academy.

  • Innovatie in Vleestechnologie: van traditioneel naar toekomst-bestendig

    pubDate
    19-02-2025

    HAS green academy startte op 3 september 2024 in samenwerking met Technologisch Platform Meattech de vierde editie van de vernieuwde cursus Vleestechnologie & Alternatieve Eiwitten. Het is een cursus die theorie en praktijk combineert om technologische verdieping op het gebied van vlees én alternatieve eiwitten te bieden. De cursus Vleestechnologie maakt al meer dan 25 jaar deel uit van het cursusportfolio van HAS Hogeschool. Bijzondere onderdelen van deze vierde editie van de cursus zijn de Meattech Challenge en het kunnen behalen van een microcredential (Edubadge).

  • Studentverhaal Brenna

    Brenna (21) komt uit Zuid-Limburg en heeft een achtergrond in Mediavormgeving. Na haar MBO-opleiding merkte ze dat het lastig was om een baan te vinden in dat vakgebied. Ze ging op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam via een open avond bij de HAS terecht. Inmiddels volgt ze de Associate degree (Ad) Groene Leefomgeving en voelt ze zich helemaal op haar plek.

  • Studentverhaal Tibor

    De 20-jarige Tibor Vanhoucke uit Delft heeft altijd al een passie gehad voor groen. Na zijn hoveniersopleiding wilde hij verder studeren, maar hij zocht een praktijkgerichte opleiding die niet te lang duurde. De Ad Groene Leefomgeving bleek voor hem de perfecte tussenstap.

  • Van Biologie Olympiade naar docent: Het verhaal van Fabian Ercan

    pubDate
    17-02-2025

    Op 3 april 2025 heeft HAS green academy de eer om de Biologie Olympiade te hosten. Een bijzondere gelegenheid om jong talent samen te brengen en hun passie voor biologie te testen. Eén van de docenten van HAS green academy, Fabian Ercan, deed 20 jaar geleden zelf mee aan de Biologie Olympiade. Inmiddels is hij gepromoveerd op het gebied van klimaatbiologie en werkt hij als docent en onderzoeker aan de HAS. We spraken met Fabian over zijn ervaringen en tips voor deelname aan de Biologie Olympiade.

  • Stageverhaal Sterre

    Student Hippische Bedrijfskunde en Pet Business Sterre van den Berk vertelt over haar stage-ervaring bij V2-Facility, een bedrijf dat hippische en andere sportevenementen organiseert.

  • HAS-Yuverta Posterpodium op vrijdag 14 maart 2025 in Horst

    pubDate
    14-02-2025

    Op vrijdag 14 maart 2025 organiseren HAS green academy en Yuverta samen voor de eerste keer het Posterpodium in Horst. Ruim 90 studenten van verschillende opleidingen van Yuverta en de HAS, maar ook het Young Professionals Traject zijn aanwezig om de resultaten van hun gezamenlijke projecten te laten zien. Na het posterpodium is er tijd voor een hapje en een drankje. Laat je inspireren en kom netwerken en leren.

  • podcast_20

    Deze keer in onze podcast Hart voor Groen: internationaal onderzoek doen

    pubDate
    13-02-2025

    In de nieuwste aflevering van onze onderzoekspodcast Hart voor Groen van HAS green academy praten we over internationaal onderzoek doen. Gasten Marjo Baeten en Bram van Helvoirt gaan in op het belang van internationaal onderzoek doen in de sectoren agro, food en leefomgeving. Ook vertellen ze hoe internationaal samenwerken de laatste jaren nieuwe vormen heeft aangenomen.

  • Voorlezen brieven

    Gesproken brieven van studenten met zorgen over landbouw, klimaat en ons voedselsysteem raken bestuurders in het hart.

    pubDate
    11-02-2025

    Op maandag 10 februari kwamen 140 tweedejaars studenten van de opleidingen Milieukunde, Veehouderij en Management van de Leefomgeving van HAS green academy samen om hun visies en zorgen over de toekomst van ons landbouw- en voedselsysteem te delen. De middag stond in het teken van dialoog en samenwerking, met als hoogtepunt het voorlezen van hun brieven aan Alex Datema, directeur Food & Agri van de Rabobank en het gesprek daarover met een aantal Brabantse bestuurders.

Filters

Expertise