1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Actie tegen aangekondigde bezuinigingsplannen

Actie tegen aangekondigde bezuinigingsplannen

Vandaag hebben onze studenten en medewerkers hun stem laten horen tegen de aangekondigde bezuinigingen van het nieuwe kabinet. Met de krachtige slogan: “Studeren is investeren, geen boete riskeren!” benadrukken we het belang van toegankelijk en betaalbaar onderwijs voor iedereen.

protest_langstudeerboete

Samen met alle 36 hogescholen in Nederland (met meer dan 450.000 studenten, 1.000 opleidingen en bijna 60.000 docenten) roepen we het kabinet-Schoof op geen langstudeerboete in te voeren en – samen met ons - een verstandige route te kiezen. Toon lef, investeer meer in het hbo. Investeren in het hbo is direct investeren in de Nederlandse economie.

Publicatiedatum
10-09-2024

Hbo leidt direct op voor de arbeidsmarkt

Het kabinet vergeet bij zijn bezuinigingen hoe onmisbaar investeringen in het hbo en zijn studenten zijn. Het hbo levert hoogwaardige professionals op (doeners met denkkracht) voor de arbeidsmarkt. Jaarlijks stromen er 100.000 afgestudeerde hbo’ers in op de arbeidsmarkt. 93% van hen vindt binnen drie maanden een baan. Deze vakmensen betreden een arbeidsmarkt waar enorme personeelstekorten zijn. Dankzij hun stage-ervaring en praktijkgerichte opleiding kunnen ze direct aan de slag en zijn ze snel van waarde. Het hbo is een belangrijke versneller van de Nederlandse economie.

Daarom roepen we het kabinet op: investeer in talent, in plaats van erop te bezuinigingen.

 

Toon lef, investeer in het hbo

Hoop, lef en trots. Het zijn de kernwoorden van het nieuwe kabinet, maar er is straks weinig om hoopvol en trots over te zijn als er minder goed opgeleide mensen zijn om de huidige uitdagingen in Nederland het hoofd te bieden. Daarom doen we, samen met alle 36 hogescholen in Nederland, een oproep aan kabinet-Schoof: toon lef en investeer in het hbo.

Meer lezen over de aangekondigde bezuinigingen en het standpunt van de hogescholen? Bekijk de website van de Vereniging Hogescholen:Vereniging Hogescholen | Hogescholen voeren actie tegen aangekondigde bezuinigingsplannen tijdens jaaropening