10.00 uur |
Warm welkom op de HAS Food Experience |
10.30 uur |
Opening |
10.45 uur |
Bezoek aan de expositie met ruim 75 vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag én morgen bedacht en ontwikkeld door HAS studenten. Tot 14.00u semi-exclusieve entree voor business relaties van HAS green academy. |
14.00 uur |
Entree voor familie, vrienden en niet-business relaties van HAS green academy |
16.30 uur |
Uitreiking FoodManShip Awards en feestelijke afsluiting met borrel (tot 18.00 uur) |
HAS Food Experience 2024
Op 30 januari 2024 is het weer zover: de HAS Food Experience! Kom inspiratie opdoen en maak kennis met veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden!
Kom naar hét impactvolle en inspirerende food event met vernieuwde oplossingen voor uitdagingen van vandaag én morgen. Bedacht en ontwikkeld door HAS studenten. Meld je nu aan!
Programma
Thema's 2024
Sustainable alternative proteins
In deze categorie vinden we concepten gebaseerd op duurzame en alternatieve eiwitten zoals plantaardige eiwitten, insecteneiwitten of eiwitten uit andere bronnen, maar ook hybride concepten die consumenten meenemen naar een meer flexitarische levensstijl , waardoor de balans dierlijk versus plantaardig eiwit meer richting 50% : 50% gaat conform de strategie van de overheid.
Healthy body & mind
In deze categorie vinden we concepten en interventies die aansluiten bij een gezondere leefstijl, zowel op het gebied van gezonde product samenstelling, ingrediënten, leefstijl, doelgroepen voeding als interventies die via voedingsconcepten invloed hebben op gezond eetgedrag en mentale aspecten van gezondheid (gezonde leefomgeving).
Sustainable Food Systems
In deze categorie vinden we concepten en interventies die streven naar duurzame voedselsystemen, circulaire concepten en voedselketens, ook energie en water gerelateerd, en bedrijven/diensten gebaseerd op duurzame handel en niet op winstmaximalisatie, evenals sociale ondernemingen.
Unwaste Reduce and Prevention
In deze categorie vinden we concepten en interventies op het gebied van producten, processen, verpakkingen en diensten die bewustzijn creëren en bijdragen aan het voorkomen en verminderen van voedselverspilling en het duurzamer maken van ons voedsel en voedselsystemen.
Meaningful Food Innovations/ nonSDG
In deze categorie vinden we concepten, oplossingen en interventies die zinvolle voedselinnovaties omvatten die geen verband houden met de SDG's , zoals marketingideeën, voedselontwerpen, nieuw ondernemerschap, nieuwe technologieën, ingrediënten, smaken, processing en kwaliteitsoplossingen, gemak, genieten, enz.