HAS Hogeschool is toegetreden tot een uniek netwerk van boerenorganisaties, bedrijven, kennisinstellingen, natuur- en milieuorganisaties en overheden. Dit netwerk, genaamd Deltaplan Biodiversiteitsherstel, maakt zich sterk voor een systemische aanpak in het herstellen van de biodiversiteit. Een doelstelling waar de HAS, als groene hogeschool, maar wat graag aan bijdraagt!
Herstel van biodiversiteit
De afname van de rijkdom aan dieren en planten gaat in Nederland erg snel; zowel boven als onder de grond en het wateroppervlak. Om die reden hebben in 2018 zo’n 19 partijen de handen ineen geslagen om deze ontwikkeling een halt toe te roepen. Het Deltaplan Biodiversiteitsherstel was geboren: een samenwerkingsverband dat vandaag de dag is uitgegroeid tot een krachtig platform dat zich sterk maakt voor een rijker Nederland. Een Nederland waarin de biodiversiteit floreert en waarin natuur, landbouw en openbare ruimte in goed evenwicht naast elkaar bestaan.
Kersverse partner
Inmiddels telt het Deltaplan Biodiversiteitsherstel een indrukwekkende rijtje aan partnerorganisaties, waaronder klinkende namen als Agrifirm, Cosun, Naturalis, Natuurmomenten, LTO en Rabobank. En, vanaf nu dus, ook HAS Hogeschool. Met de toetreding wil HAS Hogeschool, via deelname aan werkgroepen én deltalabs, concreet bijdragen aan een volhoudbare balans tussen mens, natuur en economie. In het bijzonder door het beschikbaar stellen van de kennis, expertise en netwerken van de HAS Lectoraten ‘Innovatieve biomonitoring’ en ‘Innovatief ondernemen met natuur’.
Droombeeld
Partners in het Deltaplan Biodiversiteitsherstel delen dezelfde droom: een florerende delta voor mens en natuur. Ook HAS Hogeschool laat zich leiden door deze droom. Vanuit ons commitment aan de SDG’s, is het aangaan van partnerschappen in het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen een logische stap. Samen komen we verder!