Initiatiefnemers van de challenge bij Hutten zijn Frank Dobbelsteen en Rian Bouwman. Zij vertellen over hoe het project met de studenten tot stand kwam: ‘We willen als Hutten koploper zijn in de voedseltransitie en hebben de studenten van HAS Hogeschool gevraagd ons te helpen bij het vormgeven van een circulair voedselsysteem waarin we de keten willen ombuigen naar een kringloop.’
Studenten Tessa Veltman, Rob de Weerd, Sterre Offerman en Roy Hurkens van de opleiding Milieukunde namen deze opdracht aan. ‘We merkten dat Hutten echt een bedrijf is wat zichzelf continu wil verbeteren’, legt Sterre namens de groep uit. ‘Daarbij kwamen de thema’s circulariteit en landbouw heel erg terug in dit project en dat sprak mij erg aan’, vult Tessa aan.
Samen met Hutten hebben zij de opdracht concreet gemaakt en zo kwamen zij tot het idee om te kijken naar de CO2-footprint en daarbij te focussen op het product dat de grootste hoeveelheid CO2- uitstoot: rundvlees.
‘Na de analysefase hebben we de opdracht bijgesteld en werd het uiteindelijke vraagstuk steeds meer helder’, vertellen Frank en Rian verder. ‘De studenten gingen hier heel flexibel mee om hebben ons enorm geholpen om tot het eindresultaat te komen.’