Van 100% dierlijk vlees tot 100% plantaardig of een hybride product: wat hebben ze gemeen?
Wil je jezelf verder ontwikkelen en meer technologische kennis verkrijgen dan is de cursus Vleestechnologie & Alternatieve Eiwitten bij uitstek geschikt.
Door middel van een uitgekiend programma in samenwerking met bedrijven en specialisten uit de sector wordt de oorsprong van vleestechnologie behandeld en vanuit deze basis de diverse technologische uitdagingen zoals binding, smaak etc. Van de diverse grond- en hulpstoffen wordt besproken welke invloed ze hebben op de eindproducten en waarom. Daarnaast wordt ook processing, wetgeving en microbiologie niet vergeten. Diverse (ook nieuwe en vegetarische) eiwitbronnen en de samenstelling worden uiteraard meegenomen. Naast de theorie zijn er practica waar cursisten zelf met de opgedane kennis aan de slag gaan. Ook gaat men op bedrijfsbezoek en zijn er gastsprekers die ingaan op allerlei actuele zaken die spelen of mogelijk gaan spelen.
Deze cursus van HAS green academy in samenwerking met Technologisch Platform Meattech geeft je meer inzicht in technologie en innovatie, wat een zeer goede basis biedt voor toekomstige uitdagingen.