De expeditie Food & Health Innovation en de expeditie Duurzaamheid gaan vanaf januari 2024 van start.
Met een HAS-expert als projectleider en een team vierdejaarsstudenten onderzoeken ondernemers een uitdaging of idee en werken dit uit in een periode van 20 weken.
Ideeën die onderzocht en getoetst kunnen worden zijn bijvoorbeeld ideeën op het gebied van:
- Conceptontwikkeling (product, gedrag, gebied), gericht op gezondheid voor een specifieke doelgroep.
- Gebiedsontwikkeling: hoe krijg je bijvoorbeeld mensen weer naar de Markt?
- Gedragsbeïnvloeding: hoe maak je de gezonde keuze de gemakkelijke keuze?
- Het ontwikkelen van een circulair voedselsysteem.
- Toegepast datagebruik; hoe zet ik data in om mijn bedrijf te verduurzamen?
- Bedrijfsvoering: hoe vertaal ik duurzaamheidsdoelen naar praktische (innovatieve) verbeteringen binnen mijn bedrijf(svoering)?
Gedurende de expeditie zijn er een aantal momenten waarop de ondernemers samen met het team van studenten, maar ook met andere deelnemers aan de expeditie, samenkomen om feedback op te doen over het project en kennis op te doen. Onder andere om de onderzoeksvraag scherp te krijgen en later in het traject om mogelijke oplossingen te doorlopen. Dit gebeurt in de vorm van ontwikkelsessies.