1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Nieuwe aflevering podcast over onderzoek voor meer dierenwelzijn

Nieuwe aflevering podcast over onderzoek voor meer dierenwelzijn

De nieuwste aflevering van onze ondezoekspodcast Hart voor Groen van HAS green academy staat live! Dierenwelzijn is de belangrijkste drijfveer van het lectoraat Precision Livestock Farming van HAS green academy. Meer en vooral betere kennis van het gedrag en de gezondheidsstatus van een dier zorgt voor een beter welbevinden.

Gerben Hofstra

Een koeienstal is net een schoolplein…

Te gast zijn lector Lenny van Erp en docentonderzoekers Gerben Hofstra en Manon de Kort. Lenny en Lenny en Gerben lichten hun lopende onderzoeken naar sociaal gedrag onder koeien toe. Een koeienstal is namelijk net een schoolplein. Inclusief pestkoppen, grijze muizen en vriendinnenclubjes. En daarop inspelen helpt zowel de koeien als de boer.

Publicatiedatum
26-09-2024

Check hier een voorproefje!

Welzijnsonderzoek paarden

Manon vertelt meer over het inmiddels afgeronde welzijnsonderzoek naar coach- en therapiepaarden. Doel was een beter inzicht krijgen in de inzet en intensiteit van deze paarden alsmede richtlijnen op te stellen die het welzijn van de dieren waarborgen. En natuurlijk bespreken we hoe studenten hebben bijgedragen aan deze onderzoeken.

Luister de aflevering nu via HAS.nl/hartvoorgroen of in je favoriete podcast-app. De podcast wordt gehost door Florieke Koers.

Over Hart voor Groen

Hart voor Groen is de onderzoekspodcast van HAS green academy. In deze podcast verkennen we onderzoeksthema’s die op het snijvlak van agro, food en leefomgeving liggen. Er komt van alles langs: kennis en expertise met betrekking tot praktijkonderzoek, boeiende projecten en persoonlijke verhalen.

Meer weten of reageren?

Wil je reageren op een van de afleveringen? Dit kan via onze sociale media: @hasgreenacademy #hasgreenacademy #hartvoorgroen. Of stuur een mail naar nieuws@has.nl.

Meer informatie over onderzoek bij HAS green academy vind je op onze website: has.nl/onderzoek