Ik ben GIS-specialist bij REASeuro. Wij doen onderzoek naar niet-gesprongen explosieven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Dat doen we vooral in Nederland, al hebben wij ook projecten gedraaid in Afrika, Irak en het Oostblok. Omdat ik bij bijna elke fase van een project wel betrokken ben, verschillen mijn werkzaamheden per dag. Ik beheer de geografische data die collega’s gebruiken voor onderzoeken in Nederland. Dan moet je denken aan luchtfoto’s, kaarten en archiefmateriaal. Ik maak kaarten, verwerk geodata, werk met 3D in ArcGIS Pro en analyseer luchtfoto’s uit de oorlog. Daarnaast volg ik de ontwikkelingen in GIS en in geografische applicaties op de voet.
Afgestudeerde Mathijs aan het woord
Mathijs studeerde Applied Geo-Information Science aan HAS green academy en weet alles van GIS. Als specialist doet hij onderzoek naar explosieven, niet alleen in Nederland maar ook over de grens.
Wat is je het meeste bijgebleven van je studie?
Dat zijn de vele excursies. Die waren bijna altijd erg leerzaam, maar vooral ook erg gezellig! De manier waarop docenten met studenten omgaan, haal ik nog vaak aan bij mensen die ik spreek. Je bent geen nummer, je bent een student. Iemand die op weg geholpen moet worden naar zijn of haar toekomst. Ook denk ik nog vaak terug aan mijn stage in het buitenland. Dat was een toptijd!
Wat voor werk doe je nu?
Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn werkdag begint om 7.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Maar er is zoveel werk dat we tot ’s avonds laat door zouden kunnen gaan. Ik werk vooral vanuit het hoofdkantoor in Riel. Maar soms vragen collega’s GIS-ondersteuning in onze offshore projecten. Daardoor ben ik ook wel eens in Vlissingen, Leidschendam of op het schip in de haven.
Wat is jouw advies voor aankomende studenten?
Kijk welk element van de opleiding je het allerleukste vindt en verdiep jezelf hier al tijdens de opleiding in.