Na mijn studie Food Technology ben ik begonnen met werken bij het HAS kennistransfer als junior adviseur. Hier heb ik het hele gebied van Food Technology kunnen zien door middel van verschillende opdrachten. Voor het MKB heb ik een advies gegeven met betrekking tot de richting kwaliteit. Vervolgens heb ik twee verschillende procestechnologie opdrachten voor Campina gedaan. Hier ben ik bezig geweest in de procestechnologie.
Vervolgens ben ik mijn horizon gaan verbreden als productontwikkelaar bij AFB International. Dit is een bedrijf wat zich bezig houdt met geur- en smaakstoffen voor honden- en kattenvoeding.
Na een jaar of vijf miste ik de link met humane voeding en ben ik bij Peijnenburg gaan werken als projectleider/ productontwikkelaar. Hier hield ik mij bezig met het hele proces van de ontwikkeling van een product. Dus van het bedenken van de ideeën naar het ontwikkelen, dan het produceren van het product op grote schaal tot de laatste stap, namelijk het product in de markt brengen.
Hier stagneerde mijn carrière in de industrie. Ik kwam terug bij HAS green academy, maar nu als docent voor de opleiding Food Innovation. Ik vond dit aan het begin erg spannend, maar nu zeven jaar later sta ik nog steeds met veel plezier les te geven. Ik geef les in verschillende vakken van de design richting van Food Innovation. Dit zijn vakken die betrekking hebben op mijn ervaring als product technoloog zoals sensoriek (het gebruiken van je zintuigen), prototypen ontwikkelen en receptenleer. De studenten leren hier ook wat verplicht is om op een verpakking te zetten, hier zijn namelijk verschillende regels voor.