Ik heb ongeveer 20 jaar in de industrie gewerkt in Research & Development. Dit is voornamelijk toegepast onderzoek. Ik ben begonnen bij Nutreco, Swine Research Centre. Hier heb ik een jaar onderzoek gedaan naar de functionaliteit van grondstoffen in veevoerproductie. Daarna ben ik naar het Aquaculture Research Centre in Noorwegen gegaan. Hier heb ik bruggen gebouwd tussen nutritionisten en het productieproces. Hierbij heb ik mij voornamelijk gespecialiseerd in extrusie technologie. Na 5 jaar ben ik terug gekomen naar Nederland voor de liefde. Toen ben ik naar MARS inc. gegaan. Hier werkte ik op de afdeling strategisch research voor de verschillende divisies van MARS, zoals Chocolate, Petcare en Food. Food was hierin leidend, aangezien we in die tijd bezig waren met het door ontwikkelen van hoge druk technologie (HPP). Hier heb ik 6 jaar op gewerkt en dit was fantastisch. Tijdens deze tijd gingen we als bedrijf voor het eerst écht aan Externe (open) innovatie werken, samen met andere partijen zoals General Mills, Natick, Unilever en Food Science Australia. De inzichten in voedselveiligheid voor HPP-sterilisatie die wij hadden opgedaan werden gepubliceerd en de HPP technologie werd goedgekeurd door de Food and Drug Administration. Dit effende de weg voor een snelle introductie van de hoge druktechnologie in Europa.
Ik wilde niet perse bij grote bedrijven werken, maar toch ben ik bij de multinational MARS gekomen. Wat ik zo mooi vond aan werken bij MARS is dat zij heel goed heeft begrepen dat mensen de grootste kracht zijn van de organisatie. Je krijgt hier de kans om te ontwikkelen en de vrijheid en ruimte om te kunnen blijven groeien. Zo kreeg ik de kans om te werken in verschillende functies, waaronder het aansturen van het applicatieteam voor ‘ready to eat’ rijstmaaltijden in de fabrieken in Engeland en Frankrijk. Hiernaast wordt er ook veel aandacht besteed aan persoonlijke groei en coaching. Daar heb ik veel geleerd en dat heb ik meegenomen naar het onderwijs.