Haar hart ligt vooral bij projecten als parken en pleinen, maar ook dorpsuitbreidingen. Dat gaat mijlen verder dan nadenken over de locatie en inrichting van een speeltuintje met wipkippen. Zo onderzoekt ze bijvoorbeeld de functies van het gebied en de sporen van het verleden die je nog tegenkomt. Die info kan invloed hebben op de nieuwe bebouwing, bestrating en het groen.
Studentverhaal Kelly
Er bestaat één museum dat maar liefst 41.543 km2 groot is. Het heet Nederland. “Als je met de trein reist, zie je voortdurend een klein kunstwerk: het landschap achter het glas. Van rivierengebieden, polders en veenlanden tot duinen, bossen en heuvellanden. Het is divers. Dat inspireert me.”
Groen, aardrijkskunde en geschiedenis
Eerder studeerde ze aan het SintLucas in Boxtel. Voor Kelly is de overstap naar Management van de Leefomgeving logisch. “Ik houd van groen, aardrijkskunde en geschiedenis. Dat sluit mooi aan bij deze opleiding. Het eerste jaar is een basisjaar waarin je meer leert over gebiedsontwikkeling, ontwerp, inrichting en beheer. Langzaam begin je een eigen visie te ontwikkelen. De een voelt zich meer thuis in stedelijke projecten, de ander in het groen. Je leert in ieder geval out of the box denken.”
Dorpsuitbreidingen
Landschapsontwerp en kunst
Wat haar het meest aanspreekt? “Een baan op het snijvlak van landschapsontwerp en kunst.” Als het aan Kelly ligt, staat Museum Nederland nog aansprekende kunstwerken te wachten.