Studentverhaal Louisben
Na zijn mbo-opleiding Voeding en Techniek besloot Louisben door te gaan studeren bij HAS green academy. Hij heeft het eerste jaar van de opleiding Food Technology achter de rug.
En dat eerste jaar was soms nog best pittig. "Al mijn tentamens uit het eerste blok had ik niet gehaald. Ik kwam erachter dat studeren op het hbo er anders aan toegaat dan op het mbo. Ik moest, achteraf gezien, veel meer plannen en organiseren. In het tweede blok was het flink aanpoten, maar ik had mijn herkansingen én reguliere tentamens gehaald. Dit was wel even een juich-moment!"
Veel theorie, veel praktijk
Bij alle opleidingen op de HAS ben je veel bezig in de praktijk. Zo ook bij Food Technology. Louisben vindt het fijn om veel in de praktijk bezig te zijn, vertelt hij. "De opgedane theoretische kennis breng ik meteen in de praktijk. We zijn vaak te vinden in het Food Technology Centre. Dit is een praktijklocatie op de HAS. Het is eigenlijk een soort proeffabriek waar opstellingen staan zoals bij voedingsmiddelenbedrijven. Het is leuk en leerzaam om te zien hoe het in het echt werkt. In het Food Technology Centre komt de theorie samen met de praktijk."