Tijdens de studie wisselen praktijk en theorie elkaar af. Dit is één van de dingen die Meike het meeste aanspreekt. ‘’Op de HAS wordt theorie en praktijk gecombineerd. In het leerplan zit veel afwisseling, dat is fijn studeren. Excursies, projecten, hoorcolleges, werkcolleges en gastlessen. Het kan allemaal op één dag plaatsvinden!’’
Studentverhaal Meike
Toen Meike op zoek ging naar een hbo-opleiding, kwam ze al snel uit bij HAS green academy. ‘’De foodopleidingen die de HAS aanbiedt, spraken mij meteen al aan. Ik heb affiniteit met voeding."
"Daarnaast is de HAS een kleinschalige school wat het erg persoonlijk maakt. Voor mij dus de juiste keuze om Bedrijfskunde en foodbusiness te gaan studeren.’’
Afwisselende studiedagen
Propedeuse in één jaar
‘’Mijn propedeuse behaalde ik in het eerste studiejaar. Dat was een echt vier-moment! Het bracht mij nog meer motivatie voor de opleiding’’, vertelt Meike lachend. Maar die propedeuse ging niet vanzelf, voegt ze toe. ‘’Het was best pittig om alle studiepunten te behalen. In het laatste blok had ik een herkansing. Dat was best spannend. Ik was mega opgelucht toen ook dit tentamen voldoende was. Mijn P in the pocket, dacht ik toen.’’