Voordat ik aan de studie Food Technology begon, heb ik een basiscursus in wiskunde en scheikunde gevolgd aan HAS green academy. Tijdens deze cursussen heb ik veel nieuwe lesstof aangeleerd gekregen. De docenten wisten het op een fijne manier over te brengen en ook namen ze iedereen goed mee in de lessen. De basiscursussen hebben mij heel erg geholpen tijdens mijn studie, voornamelijk de basiscursus scheikunde. In de lessen chemie die ik nu krijg heb ik vaak herkenningspunten van mijn basiscursus en ook ben ik hierdoor bekend met de onderwerpen. Tijdens de les duiken ze nog wat dieper de lesstof in, maar doordat ik een basis heb gekregen door deze cursus kan ik goed mee in het tempo van de rest van de klas. Ik ben zelf blij dat ik de cursus heb gevolgd, het is een fijne en goede basis voor mij geweest voordat ik met deze studie ben gestart. Ik zou deze cursussen vooral aanraden voor andere MBO studenten of studenten die geen wiskunde of scheikunde hebben gevolgd.
Studentverhaal Nina
Nina zit in het tweede leerjaar van Food Technology. Hiervoor heeft ze een vergelijkbare opleiding gevolgd op het MBO, waar ze erachter kwam dat ze het ontwikkelen van producten en het proces achter voedingsmiddelen erg interessant vond. Voordat ze begon aan de opleiding heeft ze een basiscursus in wiskunde en scheikunde gevolgd op de HAS. Lees hieronder meer over haar ervaringen met de opleiding en de basiscursussen.
Studeren op HAS green academy
Ik vind mijn opleiding zelf erg leuk en ik heb een hele gezellige klas. Je medestudenten leer je aan het begin van het jaar al meteen beter kennen tijdens de outdoor. Dit is een soort kennismakingskamp waarbij je allerlei spellen speelt en een feest hebt in de avond. Daarnaast vind ik het ook heel prettig dat we heel nauw contact met de docenten hebben. Je kent alle docenten en weet ook dat je er altijd naar toe kan stappen met vragen. Het leukste aan studeren op de HAS vind ik de praktijklessen die gegeven worden. Zo ga je de geleerde theorie ook echt in de praktijk ervaren. De kaas en bier keuring die we dit afgelopen jaar gehad hebben waren voor mij een hoogtepunt van het eerste studiejaar. Na het zelf produceren van deze producten hebben we ongeveer 10 weken gewacht totdat we deze mochten keuren. Met de hele klas hebben we de producten geproefd en dat was zeker het wachten waard!