HAS Voedseldialoog

Voeding voor huisartsen - HAS Voedseldialloog - HAS Hogeschool
Eerder deze maand sprak ik op een nascholing voor huisartsen: het ging over ‘Voeding: zin en onzin’. Ik was gevraagd om het over ‘Voedingsmythes’ te hebben. En er waren stemkastjes, voor meer interactiviteit. Een buitenkans, leek me: Want wat weten huisartsen eigenlijk van voeding? Volgens mij niet zoveel. Kon ik ze ook meteen zelf wat vragen voorleggen….Lees meer
Dierenwelzijn - HAS voedseldialoog - HAS Hogeschool
Vogelgriep, varkenspest, paardenvleesaffaire, mestproblemen, antibioticaresistentie, fipronil-eieren: Zorg om dierenwelzijn, voedselfraude en ruimingen kosten een hoop maatschappelijk draagvlak. Pieter Helfferich van Agriprogress heeft een jarenlange loopbaan in de landbouw- en voedselketen. De laatste jaren vooral in Roemenië. Ik vroeg hem hoe hij de toekomst van de Nederlandse veehouderij ziet…Lees meer
Tomato World - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
Nederland is een heel klein land wat betreft oppervlakte. Maar als het gaat om de praktijk en de kennis over landbouw en voedselproductie is ons land een wereldspeler. Pieter Helfferich van Agriprogress heeft er zijn hele loopbaan middenin gezeten. Hij heeft een brede kijk op het Nederlandse voedselsysteem en hoe dit zich verhoudt tot het buitenland, en dan met name Oost-Europa. In deze blog praten we door over de toekomst: korte ketens en gezondheid….Lees meer
Trekker op een Roemeense akker - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
Het wordt enorm gestimuleerd, met subsidies van wel 50 tot 90% om in Roemenië grote bedrijven op te zetten. Nu is het nog zo dat Roemenië met 14x de oppervlakte van Nederland, een verwerkte melkproductie van 1 miljard liter heeft (en 3 miljard in het grijze circuit, dat in emmertjes naar de buren gaat). Roemenië telt nog altijd 500.000 kleine boeren. Tegen een Nederlandse melkproductie van 14 miljard liter, door ruim 16.000 Nederlandse boeren op een veel kleiner oppervlak. Roemenië-deskundige Pieter Helfferich van Agriprogress, is aan het woord…Lees meer
Pieter Helfferich - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
Vorig jaar kwam ik een oude bekende tegen in de Rode Hoed in Amsterdam: Pieter Helfferich, een boerenzoon van een Friese melkveehouder. We kennen elkaar van de Wageningse studentenflat Dijkgraaf. Wat Pieter allemaal sindsdien heeft gedaan, is een boeiende aanvulling op deze reis door deLees meer
Albert legt uit - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
Bakker Albert vindt het belangrijk een eerlijk product te brengen: “Ik vind dat je altijd moet kunnen communiceren wat je doet,” zegt hij: “Dat gaat ook het makkelijkst. Als je gewoon eerlijk bent in wat je doet dan hoef je niks te verzinnen. Zo simpel is het gewoon. Maar er staan hier ook grondstoffen in huis waar je niet 100% achter staat, maar die wel heel makkelijk zijn.” Een blog over gezondheid…Lees meer

Pagina's