HAS Voedseldialoog

Suikerbieten - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
De NRC had vorige week zaterdag een gesponsorde bijlage over suiker. Het moederbedrijf van de Suiker Unie , Royal Cosun heeft de bijlage betaald . Di t bedrijf staat al lang op mijn lijstje om een s langs te gaan voor de blog. Suiker is voor gezondheid een belangrijk onderwerp. De NRC bijlage boodLees meer
Suiker en Cola - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
Coca-Cola houdt in november huiskamergesprekken over hun net gelanceerde duurzaamheidsplan. Vorige week waren die gesprekken in Den Bosch. Deze week in Rotterdam. Den Haag en Amsterdam zijn eerder aan de beurt geweest. Samen met 15 studenten van HAS Hogeschool, en een docent waren we er bij. De meesten waren 4de jaar studenten Voedingsmiddelentechnologie met specialisatie ‘Dranken’. De vraag van Coca-Cola om met studenten in gesprek te gaan paste precies in hun onderwijsrooster. Een gesprek over suikertaks, tanderosie, Santa Claus en suiker.Lees meer
Haantjes - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
Vorige week was het bedrijf Kipster op de radio bij ‘Vroege Vogels’. Kipster verkoopt duurzame eieren aan de Lidl. Om 24 000 kippen te houden, moeten ze 48 000 eieren laten uitbroeden. De helft zijn haantjes, die leggen geen eieren. Ze zijn restproduct van de eierindustrie. En deze week zag ik het bericht langskomen dat de haantjes-hamburgers nu bij de Lidl liggen. Beter dan ze in de shredder te doen. Toen Tessa Gijsbers en ik in september bij Dalco waren stonden deze haantjes in de belangstelling bij Marian Wagemakers, de General Manager…Lees meer
Marian Wagemakers Algemeen Directeur Dalco Food BV - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
Kipnuggets en vegetarische balletjes maakt Dalco. “We zijn echt een private label (huismerk) producent,” vertelt Marian Wagemakers, General Manager. “Je zal ons niet zo snel als merk zien. We werken met onze klanten aan productontwikkeling en opschaling (van keuken naar fabriek). Marians belangrijkste drijfveer is íets te laten lukken. Ze zegt van zichzelf: “Ik heb geen baan. Het is mijn eigen bedrijf. Ik heb geen salaris. Want het gaat erom te investeren in de toekomst. Ik moet gewoon geld verdienen om nieuwe machines te kopen.” We hadden het over de belangrijkste eigenschappen een ondernemer moet hebben om succesvol te zijn….Lees meer
Balletjes in de soep - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
Marian Wagenakers, slagersdochter volgde in 2013 als General Manager haar vader op bij het familiebedrijf Dalco Food BV in Oss. Dalco maakt Lidl kipcornsticks, Aldi kipnuggets, Valess vleesvervangers voor Frieslandcampina. Tessa Gijsbers (4de jaars Voedingsmiddelentechnologie van de HAS Hogeschool) en ik spraken met Marian voor de Blog HAS Voedseldialoog. Marian komt uit een ondernemersfamilie, 5de generatie, zegt ze niet zonder trots. Haar familie had al winkels in de food sinds 1885.Lees meer
Gezondheid - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
De medewerkers van Koppert Cress treffen het met zo’n werkgever. Ze krijgen gratis gezond eten in het bedrijfsrestaurant van ‘Rob & Bob Fair food’. Vegetarisch met veel groente. Bijna iedereen doet mee. Rob is hiermee een voorloper, dat blijkt wel uit zijn strijd met de Belastingdienst….Lees meer

Pagina's