HAS Voedseldialoog

Varkens bij het Provinciehuis in Den Bosch, Noord Brabant - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
In Brabant wonen 2,5 miljoen mensen, 6 miljoen varkens, 700.000 koeien en 27 miljoen kippen. Dit staat in een artikel van de NOS afgelopen juli . Het aantal bedrijven is verminderd de laatste 16 jaar, maar het aantal dieren is toegenomen. Voor het provinciehuis in Den Bosch staan varkens. In deLees meer
Varkenshouder Jan Vermeer - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
Voor de Blog HAS Voedseldialoog zaten we aan de keukentafel bij varkenshouder Vermeer in Moergestel. Het bedrijf heeft een eigen biggenfok. Dat is niet alleen zakelijk aantrekkelijk, maar zorgt ook voor minder risico op ziektes. Sinds de varkenspest is er geen varken meer het erf op gekomen. ZoLees meer
Droogvoer - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
De vrachtwagens rijden af en aan op het bedrijf van Jan Vermeer, varkenshouder in Moergestel. 12.000 varkens vertrekken jaarlijks van het erf van Jan richting slachterij. En voor €900.000,- aan voer wordt er gebracht. Waarom kiest Jan voor droogvoer? En wat gebeurt er met de mest? Een blog serieLees meer
Jan Vermeer bij de achterdeur - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
Varkenshouder en ondernemer Jan Vermeer heeft een bedrijf met 4000 vleesvarkens en 400 zeugen. We spraken met hem en zijn stagiair Job van Dommelen voor HAS Voedseldialoog. Over de geldstromen en de vele vrachtwagens die af en aan rijden. Uiteindelijk gaat het om het varkensvlees. Dat komt als ‘1-Lees meer
Interview met varkenshouder Vermeer aan de keukentafel - HAS Blog - HAS Hogeschool
Een gewone varkensboer, die wilde ik heel graag eens spreken voor de blog HAS Voedseldialoog. En zo kwam ik samen met Anne Hendriks, 2de jaars student Voedingsmiddelentechnologie en Corné Verhees, opleidingsdirecteur Voedingsmiddelentechnologie bij Jan Vermeer. Jan is varkensboer in Moergestel. Zoon van een melkveehouder met wat zeugen. Zijn broer heeft het bedrijf van hun vader overgenomen. Die was van jongs af aan altijd al koeienboer. Jan vond dat prima, hij wilde wat anders, varkens! ...Lees meer
Romana den Engelse (L) en Joelle Been (R) studenten Food Innovation - HAS Voedseldialoog - HAS Hogeschool
3 weken geleden was het zover: ik (Romana den Engelse, student Food Innovation bij HAS Hogeschool) mag beginnen met mijn allerlaatste opdracht voor HAS Hogeschool! Na een aantal voorlichtingsrondes bij te hebben gewoond, had ik besloten een opdracht te gaan doen waar ik mij goed in kan vinden: gezonde voeding of plantaardige voeding. Het was natuurlijk de vraag of ik een van de opdrachten uit mijn persoonlijke top 4 zou krijgen, maar gelukkig was dit het geval! De komende 20 weken ga ik mij bezighouden met gezondheidsgerichte communicatie binnen de horeca in opdracht van het Lectoraat Voeding en Gezondheid. Binnen deze blogreeks (er komen er 5 in totaal) houd ik jullie maandelijks op de hoogte van het verloop van deze bedrijfsopdracht.Lees meer

Pagina's