Gedragsregels HAS Voedselblog

HAS Hogeschool motiveert bezoekers om op deze blog te reageren en te discussiëren. Om de informatie, interessant en beschaafd te houden, vragen we bezoekers onze regels in acht te nemen.

Netiquette

HAS Hogeschool gaat uit van de klassieke netiquette.

Belangrijk daarbij zijn de volgende zaken:

  1. Het is niet toegestaan om persoonlijke informatie (zoals telefoonnummers, e-mailadressen en privé-adressen) van anderen in bijdragen te vermelden.
  2. Gebruikers zullen elkaar en anderen respecteren door geen scheld- of vloekwoorden en nodeloos kwetsende tekst(en) te gebruiken. Agressieve, onwettelijke, bedreigende, lasterlijke, vulgaire, obscene, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen zijn niet toegestaan.
  3. Het is niet toegestaan advertenties te plaatsen op dit blog of allerlei commerciële of non-commerciële bedrijven te promoten of hierbij gebruik te maken van hyperlinks naar websites.
  4. Het gebruik van hoofdletters en het overdreven gebruik van vet, cursief of onderstreepte tekst is niet toegestaan.

Het gesprek

Daarnaast hanteren we de volgende simpele regels om het gesprek voor iedereen leesbaar, leerzaam en leuk te kunnen voeren:

  1. wie reageert doet dat onder zijn volledige naam (voor en achternaam) of een pseudoniem waaronder hij of zij al jaren bekend is; reacties van incomplete namen worden geweigerd
  2. maak je mening duidelijk en geef zo precies en feitelijk mogelijk aan waarom je iets vindt
  3. verplaats je in een algemeen lezerspubliek dat zich graag wil informeren; schrijf je reacties daarom zo toegankelijk mogelijk voor een algemeen geïnteresseerd publiek
  4. als iets je niet duidelijk is in de reactie van een ander, vraag dan om verduidelijking
  5. agree to disagree: blijf niet voortdurend terugkomen op een punt als duidelijk is dat jouw mening of die van ander niet bij elkaar komen en stel dat samen vast

Als je wilt reageren, bedenk dan dat je reactie ook het lezen waard moet zijn voor mensen op zoek naar informatie, perspectieven of meningen die ze niet iedere dag al horen. Daar horen humor, puntige conversatie en een vleug sprankelende intelligentie bij.

Modereerbeleid

HAS Hogeschool voert een eigen modereerbeleid. Dit modereerbeleid is er in eerste instantie op gericht om alle bijdragen, onafhankelijk van de inhoud, te laten staan. Als blijkt dat een bezoeker zich niet aan de bovenstaande gedragregels houdt, behoudt HAS Hogeschool zich het recht voor om bijdragen te verwijderen.

Wijzigingen gedragsregels
HAS Hogeschool behoudt zich het recht om de gedragsregels en voorwaarden op ieder moment en eenzijdig te wijzigen.