Agro meets Food - HAS Hogeschool en ZLTO

agro meets geo - HAS Hogeschool
donderdag, 27 september, 2018

Locatie

De dag vindt plaats bij ZLTO | HAS Hogeschool, AgrifoodPlaza, Onderwijsboulevard 225, 5223 DE in ‘s-Hertogenbosch.

Details

Na een succesvolle eerste editie, vindt dit jaar op donderdag 27 september de 2e editie van Agrifood meets Geo plaats bij de HAS in ‘s-Hertogenbosch. Het doel van deze dag is om nieuwe inzichten en oplossingen te delen en bespreken op het gebied van geodata in de agrarische sector en het voedselsysteem. Iedereen met interesse in geo-ICT in de agrifood sector is welkom.

Het evenement brengt partijen als professionals, studenten, boeren en tuinders bij elkaar. Het ochtendprogramma bestaat uit een aantal sprekers, zoals o.a. Willem-Jan van den Heuvel (Research Director, Jheronimus Academy of Data Science) en Lara Plandsoen (Blockchain Consultant, IBM). In de middag zijn er brainstormsessies gepland over mogelijke toepassingen, zoals Voedsel Mapathon van HAS Hogeschool lector Location Intelligence Theo Thewessen en wordt er afgesloten met een netwerkborrel. 

Wat is geodata?

De agrifood sector digitaliseert en dataficeert in razend tempo en de locatie (geo) speelt hierbij een belangrijke rol. Denk aan precisielandbouw (drones, satellieten, sensoren, gps) waardoor boeren en tuinders veel zuiniger omgaan met nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen. Maar met slimme geologistiek en -marketing kunnen ook voedselketens verkort en verduurzaamd worden. Geodata kan boeren helpen bij het ontwikkelen van nieuwe diensten in de groene ruimte, het verbeteren van bedrijfsprocessen en verbinden met de omgeving. 

Meld je aan

Het evenement wordt georganiseerd door ZLTO, Ruimteschepper en HAS Hogeschool. De dag start om 9 uur en rond 16 uur vindt er een netwerkborrel plaats ter afsluiting.

Kijk voor een gedetailleerd programma en om je aan te melden op de website www.agrifoodmeetsgeo.nl.