HAS Hogeschool aanwezig bij ProefMei College Tour - editie klimaat

proefmei-logo - HAS Hogeschool - agenda
vrijdag, 13 september, 2019

Locatie

Suikerlab - Bergen op Zoom

Tijd

We starten om 15:00 uur en zullen rond 17:00 uur eindigen met een hapje en een drankje.

Details

HAS Hogeschool speelt sinds afgelopen jaar een zeer actieve rol in de ProefMei College Tour. In het kader van de Brabantse Wal week organiseert ProefMei samen met streekorganisatie Brabantse Wal, Het Suikerlab en HAS Hogeschool een extra editie van het spraakmakende en eigentijdse college on tour op vrijdag 13 september in Bergen op Zoom. De College Tour vindt plaats in het Suikerlab en heeft als doel het met elkaar in contact brengen van studenten, ondernemers en bestuurders uit de Zuidwestelijke Delta.


Hoofdgast Ed Nijpels 

Tijdens de derde editie van ProefMei college on tour is Ed Nijpels de hoofdgast. In het kader van de Brabantse Wal week organiseert ProefMei samen met streekorganisatie Brabantse Wal, Het Suikerlab en HAS Hogeschool een extra editie van het spraakmakende en eigentijdse college on tour op vrijdag 13 september in Bergen op Zoom.

Het centrale thema is het klimaat waarbij Agri & Food en de biobased economie nadrukkelijk aan bod zullen komen. Uiteraard maken we eerst kennis met de indrukwekkende loopbaan van Nijpels waarbij hij altijd en tot de dag van vandaag een bijzonder oog heeft gehad voor de opkomende generaties.

De middag start om 15:00 uur met het openingscollege over dronetechnologie.  Deze technologie helpt bij het vormen van nieuwe inzichten ten aanzien van het klimaat op basis van waarnemingen. Tijdens het hoofdcollege met Ed Nijpels kunnen studenten aan de hand van pitches vragen stellen en worden gasten gevraagd naar hun mening en ideeën. Het klimaat is een zorg, maar biedt ook kansen voor de toekomst en daagt iedereen uit creatief te zijn. Het levert dus letterlijk en figuurlijk nieuwe energie op.

Het slotcollege: ‘Valt er ook nog iets te lachen over het klimaat?’ wordt gegeven door cabaretier Edo Berger, bekend van zijn programma’s bij Radio 538 en Q-Music en staat op podia in binnen- en buitenland. Aansluitend vindt,  in het kader van Duurzaam ondernemen, de uitreiking van de Groene Pluim plaats.

College on Tour zal  omstreeks 17:00 uur worden afgesloten met  ‘the after summer’ netwerkborrel. De locatie is Het Suikerlab aan de Van Konijnenburgweg 24 in Bergen op Zoom. Op het terrein is gelegenheid voor parkeren.

Je kunt je aanmelden tot 1 september

Meer weten over de ProefMei College Tour? Lees het interview dat we eerder hielden met Dennis van Tilborg van de Stichting ProefMei.