HAS Hogeschool presenteert: Food Trend College: Ultra Processed Foods

Food Trend College - Ultra Processed Foods - HAS Hogeschool
vrijdag, 22 november, 2019

Locatie

HAS Hogeschool

's-Hertogenbosch

Tijd

14.00 - 16.30 uur

Details

Hoe (on)gezond zijn sterk bewerkte voedingsmiddelen?

Veel van het voedsel dat we anno 2019 eten is op een of andere manier bewerkt. De bewerking van voedsel is onmisbaar voor veiligheid, houdbaarheid, duurzaamheid, en verteerbaarheid. Maar hoe (on)gezond zijn deze sterk bewerkte voedingsmiddelen?

In een recent experiment werd gevonden dat sterk bewerkt voedsel leidt tot overeten: de proefpersonen aten wel 500 kcal per dag meer.  Waardoor komt dat? Geldt dit voor alle sterk bewerkte voedingsmiddelen? Wat is het handelingsperspectief voor de voedingsmiddelenindustrie?

We hebben 4 vertegenwoordigers vanuit de wetenschap en industrie uitgenodigd om hier met ons op 22 november tijdens het Food Trend College over in gesprek te gaan:

  • Tiny van Boekel, emeritus hoogleraar Levensmiddelentechnologie, WUR
  • Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid, Vrije Universiteit Amsterdam.
  • Wendy Blom, ¬†Global Nutrition Manager, Unilever
  • Kees de Graaf, hoogleraar Sensoriek en Eetgedrag, WUR