Inaugurele rede Dr. Ir. Fred van de Velde, lector Eiwittransitie in Voeding

Inaugurele rede Dr. Ir. Fred van de Velde, lector Eiwittransitie in Voeding - HAS Hogeschool
dinsdag, 18 september, 2018

Locatie

HAS Hogeschool
Onderwijsboulevard 221 ‘s-Hertogenbosch

Voorlopig programma 

14.45u   Ontvangst met koffie/thee en gebak
15.15u Opening
  Liz Chermin, College van Bestuur HAS Hogeschool
15.20u Inleiding Eiwittransitie in Nederland  
  Jeroen Willemsen, Green Protein Allience 
15.30u Inaugurele rede: From seed to society: Mapping the protein transition
  Fred van de Velde, HAS  Hogeschool / NIZO
16.10u Over onderzoek en onderwijs 
  Villaume Kal, directeur NIZO
16.20u Afsluiting en netwerkborrel
18.00u Einde


Details

Op 18 september 2018 geeft lector Fred van de Velde een inaugurele rede over het lectoraat Eiwittransitie in voeding: "From seed to society: Mapping the protein transition". 

Met de groeiende wereldbevolking en de toenemende welvaart zal de vraag naar eiwitten en eiwitrijke producten in de komende jaren blijven stijgen. Om deze groeiende, meer stedelijke en welvarende wereldbevolking te voeden, moet de voedselproductie met 70% stijgen tot het jaar 2050. “Het is duidelijk dat aan deze toenemende vraag niet voldaan kan worden met alleen de traditionele eiwitbronnen”, stelt Fred van de Velde. “Momenteel is in Nederland nog 63% van de eiwitten in menselijke voeding van dierlijke oorsprong (o.a. vlees, vis, zuivel) en 37% van plantaardige oorsprong.” Een verhouding van 50:50 wordt algemeen gezien als een meer wenselijke situatie.

Meld je direct aan om hierbij aanwezig te zijn!