Student onderzoekers

Als je op zoek bent naar interessante werkervaring in de wereld van AgriFood-marketing, dan ligt hier een unieke kans!

Het ConsumerLab is op zoek naar studenten die zichzelf naast hun huidige opleiding willen ontwikkelen op het gebied van consument-onderzoek. Je ontmoet innoverende ondernemers uit de agri- en foodwereld waarbij je relevante werkervaring opdoet en tegelijk werkt aan je eigen professionele netwerk; dat levert je nieuwe kennis en contacten op die na je studie erg waardevol kunnen zijn.


Student-onderzoekers poule
Het HAS Consumerlab heeft een poule met student-onderzoekers, bij voorkeur van alle opleidingen. Deze studentenpoule wordt aangestuurd door een Patricia van de Pol (docent Voedingsmiddelentechnologie) en komt geregeld bij elkaar om te bespreken welke onderzoeken er aan zitten te komen van welke bedrijven. Samen wordt bekeken wie deze opdracht het beste zou kunnen uitvoeren (op basis van expertise en tijd).

Als je je aansluit bij het HAS Consumerlab word je een student-onderzoeker. Er zijn 3 soorten student-onderzoekers binnen het HAS Consumerlab:              

Bekijk de verantwoordelijkheden en vacatures op onze pagina functieprofielen.


Student-onderzoeker brons
Als eerste jaar student van de HAS, stap je in als student-onderzoeker brons. De studenten- begeleider van het HAS Consumerlab, bepaalt wie er toegelaten wordt bij het HAS Consumerlab en of je motivatie voldoende is om mee te gaan doen. Doorgroeien gebeurt over het algemeen aan het einde van het schooljaar en je moet duidelijk hebben laten zien dat we op je kunnen bouwen, dat je wilt leren en dat je je verantwoordelijkheden neemt.

Wil je student-onderzoeker zilver worden?
Dan volgt er een officiële sollicitatieprocedure met sollicitatiebrief en gesprek met de manager HAS Consumerlab. Dit gebeurt vaak aan het einde van het schooljaar, maar zou ook midden in het jaar kunnen zijn, doordat er een grote opdrachtgever bijkomt die vaker met het HAS Consumerlab gaat samenwerken. Hoe groter het HAS Consumerlab wordt, des te meer vacatures zullen er zijn voor student-onderzoeker zilver.
Je mag ook solliciteren als je nog geen student-onderzoeker brons bent. Je moet dan echter wel kunnen aantonen dat jij deze functie  aankunt en dat je de juiste ervaring hebt. Een goede motivatie en aansluitend CV dus.

Vanuit student-onderzoeker zilver kun je promoveren naar student-onderzoeker goud, indien er een vacature vrij is.