Faciliteiten Tuinbouw- en teelt

Tuinen

In de tuinen van HAS Hogeschool worden groenten, fruit, tuinplanten en bomen gekweekt door studenten van HAS Hogeschool. De tuinen bieden ruime mogelijkheden voor teelt en kweek van groen. En een uitstekende voedingsbodem voor gewasonderzoek en proeven.

Kassen

HAS Hogeschool beschikt over 1500 m2 kasruimte, verdeeld in 7 afdelingen. Klimaatregulering en watertoevoer zijn afzonderlijk te besturen: ideaal voor tuinbouwonderzoek en gewasteelt. Er zijn 4 afdelingen beschikbaar voor substraatteelt, 2 afdelingen voor algemeen plant en gewasonderzoek, uitgerust met de daarbij behorende apparatuur.

HAS Hogeschool Kas


Hydroponics

De tuin beschikt over 3 teeltvijvers, gelegen in het buitengedeelte, waar teelt en gewasonderzoek kan plaatsvinden m.b.t tot telen op water.


Cellen voor telen onder LED-licht

8 klimaatcellen zijn beschikbaar, waar zonder invloed van daglicht teelt en gewasonderzoek kan plaatsvinden met verschillende lichtrecepten. Uitgebreide klimaatregeling is hier aanwezig.


Tuinbouw & Akkerbouw

2000 m2 teeltoppervlakte is er ingericht voor teelt en gewasonderzoek open teelten, daarnaast ie er een fruitperceel en een ruimte ingericht voor boomteelt, containerteelt zorgen voor uitgebreide mogelijkheden.