Proeffabriek Voedingsmiddelentechnologie

Waarom investeren in een proeffabriek als de modernste faciliteiten flexibel inzetbaar zijn bij HAS Hogeschool? Voor een aantrekkelijke prijs kunnen voedingsmiddelenbedrijven onder vakkundige begeleiding experimenten (laten) doen of cursussen of symposia organiseren.
HAS Hogeschool beschikt voor het voedingsmiddelenonderwijs over een Food Technology Centre met meerdere afdelingen, die zijn uitgerust met specifieke, moderne apparatuur:

  • de Zuivel / Proces hal (ook apparatuur voor groente en fruit verwerking),
  • de Bakkerij,
  • de Slagerij,
  • de Brouwerij


De experimenten die hier gedaan worden zijn van proces- of productkundige aard. De grote kracht van het Food Technology Centre is dat de apparatuur van alle afdelingen onderling gecombineerd en uitgewisseld kan worden. Er ontstaat een onbeperkt aantal toepassingen en mogelijkheden. Alle afdelingen hebben standaardvoorzieningen zoals elektriciteit (220 en 380V), stoom (2 en 8 bar), perslucht en water (warm en koud).