Curriculum Vitae Wim de Koning

Wim de Koning BSc, MSc, PhD heeft door zijn brede achtergrond veel ervaring met het succesvol creëren en onderhouden van (internationale) duurzame AgroFood waardeketens.

Dr. Wim de Koning is na studies aan de CAH Dronten en de Universiteit Leiden naar Ierland gegaan om daar te promoveren aan de Nationale Universiteit in Galway. Na zijn promotieonderzoek is hij het internationale bedrijfsleven ingegaan. Hier heeft hij commerciële pioniersposities vervuld op het gebied van fast moving goods (dierlijke voeding) bij Alltech en Nutreco. Eenmaal terug in Nederland heeft hij gewerkt bij bedrijven op het gebied van kapitaalgoederen en humane voeding zoals Stork-MPS, MARS  en AgroFair. In diverse commerciële functies lag de focus in toenemende mate op de Europese eindconsument, waarbij Wim onder andere keek naar aspecten als duurzaamheid en de succesvolle verwaarding hiervan.

HAS Hogeschool

In 2013 werd Dr. Wim de Koning bij HAS Hogeschool aangesteld als Hogeschooldocent en Coördinator Internationalisering. Wim is een gewaardeerde docent op het  gebied van optimalisatie van (internationale) waardeketens. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de (door-) ontwikkeling van internationalisering van het opleidingscurriculum en het initiëren en onderhouden van relaties met internationale partner universiteiten voor student- en docentuitwisselingen.