Partnerbedrijf Eraspo

Facts & figures

logo Partnerbedrijf Eraspo - HAS Hogeschool

Plaats: Asten
Opgericht in: 1957
Eigenaar: Familie Swinkels
Medewerkers: 21
Producten: Gecomposteerde mestproducten
Afzetgebied: Wereldwijd
Website: https://www.eraspo.nl
Over Eraspo is een echt familiebedrijf. Al sinds 1957 zijn drie generaties gespecialiseerd in het vervaardigen van diverse organische mineralen. Het gehele jaar door produceren zij homogene producten van hoge kwaliteit door middel van  composteringstunnels. Ondanks dat zij al sinds 1957 organische mineralen op de markt brengen, blijven ze innovatief ten aanzien van hun producten en diensten. Zo worden de organische mineralen opgewaardeerd door restwarmte te gebruiken tijdens de compostering. De droge stof wordt hoger en het eindproduct bevat meer de mineralen per ton. Het aantal transportbewegingen wordt verminderd om hetzelfde aantal mineralen op het land te brengen. Dus naast innovatief zijn ze ook milieubewust, de uitstoot van CO2 wordt gereduceerd. 

De professionele land- en akkerbouw vraagt naar de perfecte mix voor de bemesting van hun gewassen. Omdat eraspo zowel de aanvoer als het productieproces in eigen beheer hebben, kunnen zij producten op maat produceren. Daarmee waarborgen zij hun kwaliteit en onderscheiden zij zich ten opzichte van anderen. Door het produceren van hoogwaardige producten kunnen ze naast de gebruikelijke Europese afzetgebieden ook nieuwe afzetgebieden dienen in bijvoorbeeld Oost- en Zuid-Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Partner van de HAS omdat… De mestwereld is erg in beweging. Eraspo probeert hierop in te spelen door te innoveren en nieuwe producten te ontwikkelen. De studenten van de HAS kunnen hier een belangrijke rol in spelen door hun kennis vanuit hun opleiding in de praktijk toe passen. Daarnaast is de visie van de studenten op de markt, producten en toekomst een belangrijk aspect bij de ontwikkelingen binnen Eraspo.
  Eraspo EraspoEraspoEraspo