Partnerbedrijf Escargotskwekerij ‘t Slakkenhuys

Facts & figures

Logo Slakkenhuys - partnerbedrijf HAS Hogeschool

Plaats Ospel
Opgericht in: 2014
Eigenaar: Sjoerd Kessels
Producten: Diverse escargots(-producten) onder de naam ‘de Peelslak’
Afzetgebied: Regio Limburg en daarbuiten
Medewerkers: 1
website:         www.tslakkenhuys.nl
Over

Sinds 2014 kweekt de jonge ondernemer Sjoerd Kessels op biologische wijze zo’n 200.000 escargots per jaar. Deze worden ook op het eigen terrein verwerkt tot kant-en-klaar product onder de naam ‘De Peelslak’, doordat ’t Slakkenhuys een gesloten kweeksysteem hanteert zijn zij in staat een unieke soort slak te kweken. Om de bekendheid van De Peelslak te vergroten geeft ’t Slakkenhuys regelmatig rondleidingen, de Slakkentour genaamd. Daarnaast hebben zij ook een Slakkenuniversiteit voor de jeugd en organiseren ze diverse evenementen waaronder het jaarlijkse 6-gangen diner ‘Fête de Récolte’ (Slakkenoogstfeest).

Partner van de HAS omdat…

Rond de jaren ’80 stonden escargots op iedere menukaart van alle bistro’s in Nederland, maar tegenwoordig staan ze er slechts nog af en toe op. ’t Slakkenhuys ziet hierin kansen, maar weet dat de consument het product opnieuw moet leren kennen. Alle opleidingen van de HAS kunnen hier een belangrijke bijdrage aan leveren door middel van het creëren, onderzoeken en/of uitwerken van diverse ideeën of het nu gaat om bijvoorbeeld Food-, Biologische-, Marketing- of Bedrijfseconomische gerelateerde opleidingen. Daarnaast dagen wij studenten graag uit ‘out of the box’ te denken en kansen te zien in plaats van bedreigingen.

Foto's  Bekijk hieronder de foto's. Mocht u hier geen foto's zien, bekijk ze dan hier in ons Flickr album.