Partnerbedrijf Fancom B.V.

Facts & figures Fancom Partnerbedrijf HAS Hogeschool
Opgericht in: 1952 (oprichting moederbedrijf Chore Time)
Managing director: Paul Smits. Fancom is een dochteronderneming van het Amerikaanse CTB Inc.
Aantal medewerkers: 110
Afzetgebied: wereldwijd actief in 75 landen
Diensten: systemen voor klimaatregeling, voerdosering en biometrie via datamanagementsysteem samenvoegen tot één systeem
Website: www.fancom.nl
Over: Het in Panningen gevestigde Fancom B.V. ontwikkelt automatiseringssystemen voor de intensieve veehouderij. Met op elkaar afgestemde systemen voor klimaatbeheersing, voerautomatisering, biometrie en datamanagement worden optimale en meetbare condities gecreëerd voor de dieren in de stal én de bedrijfsvoering. Doel is om door technologie op een diervriendelijke manier voldoende vlees te produceren. Fancom is het enige bedrijf wereldwijd dat zich op deze schaal met dierenwelzijn in de intensieve veehouderij bezighoudt. Een op de vijf medewerkers houdt zich bezig met research & development.
Partner van de HAS omdat… Fancom innoveert nu voor de veehouderij van de toekomst. De ontwikkelingen om grote varkens- en pluimveestallen te verduurzamen door het toepassen van techniek, houdt in dat deze sector zit te springen om hbo’ers. Vandaar dat HAS Hogeschool bezig is een opleiding te ontwikkelen op het snijvlak van agro en techniek. Een leerplek bij Fancom sluit daar naadloos bij aan.