Partnerbedrijf Lamb Weston/Meijer

Facts & figures Lamb Weston/Meijer
Plaats: Broekhuizenvorst
Opgericht in: 1994
Eigenaar: Lamb Weston/Meijer (LW/M)
Medewerkers: 120 in Limburg, meer dan 1.400 mensen in Europa; samen met Amerikaanse Lamb Weston 8.400 medewerkers wereldwijd
Producten: Diepgevroren aardappelproducten (frites, specialties, appetizers) en gedroogde aardappelvlokken
Afzetgebied: Wereldwijd in meer dan 100 landen via groothandel, foodservice, retail en als ingrediënt voor industrie
Website: www.lambweston.eu
Over Lamb Weston is een wereldwijd toonaangevend merk op het gebied van kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten, die verkocht worden in meer dan 100 landen over de hele wereld. Lamb Weston/Meijer (LW/M) bedient markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Rusland en Brazilië. Het bedrijf levert diepgevroren aardappelproducten zoals frites, Twisters, Potato Dippers en Connoisseur Fries aan klanten binnen de segmenten Foodservice, Quick Service en Retail. Bovendien biedt Lamb Weston/Meijer ingrediëntoplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf beschikt over zes fabrieken in Europa: vier in Nederland (de vestiging te Broekhuizenvorst maakt sinds 2017 onderdeel uit van Lamb Weston/Meijer, één in het Verenigd Koninkrijk en één in Oostenrijk. Daarnaast exploiteert Lamb Weston/Meijer de eerste fabriek voor frites in Rusland in een joint venture met de Russische Belaya Dacha Group. Per dag worden er via LW/M zo’n 15 miljoen porties frites verkocht.
Partner van de HAS omdat… Lamb Weston/Meijer is al 25 jaar leider in de industrie op het gebied van innovatie door inventieve producten en oplossingen te introduceren die de processen van klanten vergemakkelijken. Van de velden waar hun aardappelen worden geteeld tot proactieve samenwerkingen met klanten. Het is dan ook inspirerend om samen met studenten tot nieuwe inzichten te komen die leiden tot innovatieve concepten, producten en services. Er is al een jarenlange samenwerking met de HAS vanuit andere locaties en afdelingen (van potato sourcing tot marketing) en mooi dat er vanuit onze vestiging Broekhuizenvorst samenwerking is met HAS Venlo. Dat biedt kansen!