Partnerbedrijf Lenders B.V.

Facts & figures

Lenders Partnerbedrijf HAS Hogeschool

Plaats Kessel
Opgericht in: 1969
Eigenaar Lenders B.V.
Aantal medewerkers: 10 vaste medewerkers en 30 tot 40 seizoen medewerkers
Afzetgebied: groot gedeelte van Europa.
Diensten: prei-, asperge-, rabarber-, courgette en aardbeiplanten.
Website:         www.lendersbv.nl
Over: Lenders BV is een toonaangevend familiebedrijf gespecialiseerd in de opkweek van  prei-, asperge-, rabarber-, courgette- en aardbeiplanten. De teelt van preiplanten is de hoofdteelt van het bedrijf. Voor de opkweek van de vroege preiplanten wordt er naast de kas in Kessel sinds 2010 ook op teeltlocaties in Marokko en Portugal geproduceerd. Vanaf 2016 is de opkweek van biologische preiplanten gestart in samenwerking met biologische tuinderij Peeters Mertens in Neer.  
Partner van de HAS omdat…
Lenders BV is een uniek bedrijf in de opkweek van preiplanten omdat het voor de vroege planten ook gebruik maakt van teeltlocaties in Marokko en Portugal. Hierdoor kan men de professionele  preiteler het gehele seizoen van kwalitatief hoogwaardige planten voorzien.
Naast de conventionele preiplanten, worden in Marokko vanaf 2010 ook biologische super seedlings opgekweekt. In samenwerking met Biologische tuinderij Peeters Mertens te Neer is vanaf 2016 ook in Nederland gestart met de opkweek van biologische preiplanten. Met name in deze teelten is Lenders altijd vooruitstrevend en op zoek naar de nieuwste en beste teelttechnieken. “Voorsprong door kennis” is dan ook het devies van dit bedrijf.