Partnerbedrijf Equinnolab.

Facts & figures Partnerbedrijf Equinnolab.
Plaats: Weert
Opgericht in: 2016
Eigenaren: Alain Broft & Jenny Schreven
Medewerkers: 10
Producten: Prestatiemetingen, wetenschappelijk onderbouwde trainingsbegeleiding, testlab voor producenten en onderzoeks-/ontwikkelpartner
Afzetgebied: Wereldwijd
Website: www.equinnolab.com
Over Equestrian Sports Innovation Centre EquInnoLab. is als wereldwijd uniek innovatiecentrum verantwoordelijk voor de verduurzaming van de paardensport. Het bedrijf bedient topsporters en breedtesporters uit de drie Olympische disciplines en is de plek waar coaches, sporters en wetenschappers uit alle vakgebieden samenwerken aan een duurzame toekomst van de hippische sport. De missie van Equinnolab. is om een zodanige topsportinfrastructuur voor de paardensport te realiseren, samen met partners uit de sport, het onderwijs, de overheid, de zorg en het bedrijfsleven, dat zij aantoonbaar bijdragen aan de Nederlandse medailles. 
Partner van de HAS omdat… EquInnoLab. houdt zich nu al bezig met innovatie in de paardensport en heeft een Fieldlab functie voor de sport. Het is de gateway voor praktijklocaties en bedrijven om samen de sector te verduurzamen. Het bedrijf heeft zich verbonden aan de HAS in de vorm van een vaste samenwerking. De visie die EquInnoLab. hiervoor geformuleerd heeft is dat innovatie en onderwijs hand in hand gaan. Vanuit het onderwijs ontstaan de mogelijkheden om de sector te verprofessionaliseren. Fundamenteel en toegepast onderzoek is duur, en er zal samen in geïnvesteerd moet worden om vooruitgang duurzaam te houden.